fredag 15 augusti 2008

Svårt........kan det vara, att få till det ibland. Jag och familjen var för en vecka sen på en skogspromenad i en för oss ny skog. Jättevackert, en riktig trollskog med mossbeklädda stenar. När det så är dags för att fika så letar vi rätt på en mysig plats att sitta på och just när vi ska sätta oss faller min blick på en liten glänta där solen tjusigt silar ner mellan träden och ångan stiger från stenarna. Jag ropar upphetsat på min man, som också gillar att fota: "Kom fort det är jättevackert, vi måste ta kort!!!" Vi brakar fram till den lilla gläntan och slänger fram våra kameror och börjar knäppa för glatta livet. Solen gick bakom molnen titt som tätt och ångan kändes väldigt förgänglig så det gällde att fånga ögonblicket! Stressat kollar jag iso, försöker hitta en bra vinkel, måste ha olika exponeringar så att jag är säker på att jag fångar detta vackra. Helt plötsligt hör vi våra barn ropa: "Mamma, pappa vi vill fika NUUU!" Jaha, så var det med det... :) Lite spänd av förväntan var jag ändå när jag laddade över bilderna till datorn. Nog borde väl någon bild ha blivit bra???
Nja, inte värst. Spindelnätet som glimmade så vackert i förgrunden syntes knappt, inte heller ångan. Och det magiska ljuset, vart tog det vägen? Så här ser ni en något redigerad bild men inte ens photoshop kunde hitta det där magiska jag såg. Och så ser ni ett lingon med en vattendroppe.... så som jag och kameran såg det.

9 kommentarer:

Randi sa...

Jo - den upplevelsen känner vi alla igen *ler*.
Underbara bilder blev det i alla fall!!!

Mia sa...

Ja, ibland blir resultatet inte alls som man trott. Jag har en utmaning/reflektion till dig på min blogg.
// Kram Mia

Ann-Catrine sa...

Ett år kvar ja! Jag menade till nästa semester. Så tokigt det kan bli du :) Men nu blev jag nyfiken på ditt vikariat. Jobbar du inte med rarisarna? Kan du inte skriva ett mail och berätta? ann.catrin@comhem.se

Camillas Foto sa...

Jag känner igen mig...så många gånger jag har varit i skogen och allt har varit magiskt ända fram tills jag laddat in bilderna i datorn - det är svårt att fånga skogens väsen på bild. Det enda tips jag kan ge är att öva, öva, öva och använd stativ.
Ha en skön helg
Camilla

peter pc carlsson sa...

Du har verkligen vackra bilder. Kul att bara glida runt och titta på dem.

Camillas Foto sa...

Hej igen!
Jag har fått en utmärkelse som jag skickar vidare till dig för att du är en inspirationskaälla vad gäller fotografering och bildredigering!
Ha det bra och titta gärna in på min blogg och hämta utmärkelsen
Camilla

Karins fotoblogg sa...

Tack allihopa för era kommentarer! :)

Och tack Camilla för utmärkelsen!

Anonym sa...

Den första bilden blev iaf som en ren sagobild!

Karins fotoblogg sa...

Tack Zoey! Kul att jag lyckads fånga lite av det magiska iallafall!