lördag 21 februari 2009

Orangeriet
I orangeriet i Botaniska trädgården händer det grejor. Det renoveras och ska bli fint. Under tiden står alla stora växter på övervintring i huller om buller. Bla Linnés lagerträd från 1700-talet. Sånt blir jag imponerad av. Mina trädgårdsmästardrömmar växtes till liv när jag befann mig i denna underbara miljö. Jag språkade lite med en trädgårdsmästare som höll på att inventera växterna. Det var ett roligt och givande samtal där jag fick veta både det ena och det andra. Bla hur de stora ekkrukorna görs och behandlas, som växterna står i. Om ni tycker att bilderna ser lite softade ut så beror det på imman som blev när jag kom in från kylan.

11 kommentarer:

Anonym sa...

åh vad jag skulle önska att det fanns en botanisk trädgård även där jag bor!

Fundera grönt sa...

Fina bilder!
Rätt gissat, jag är född och uppvuxen i Uppsala. :) Flyttade därifrån -90.

oumberligating sa...

Ja, tänk den som ändå fick vara trädgårdsmästare och äga ett eget orangeri gärna i då i 1700-tals miljö, trevlig helg vill jag självklart också önska.
Tack för den trevliga kommentaren inne hos mig och att den inte var så fåordig. Precis som i orangeriet så våras det hos Oumberligafamiljen så vi får se vad det blir på bild fronten senare.
Mvh från Peter!

RANA sa...

Men älskling, jag fattar inte, hur kunde du bränna TUMMEN bara för att du skulle blåsa ut ett ljus och det inte fanns nån plats att ställa ner det på??? Det är givetvis synd om dig... Och efter bara ett glas. Jag har drucktit TRE (!) och stavar visserligen rätt men kan inte ens föreställa mig hur det gick till. Tummen..?

Gumman, du får ta det lite lugnt.

/Granit-Rana

(Alltså.... karaktären är av granit. Har sagt nej till mammas nybakta sockerkaka, till godis och till efterrätt och glass. Hur vulgostark kan man bli??? Ursäkta mig, jag fiskar efter bekräftelse. Jag är så stolt över detta. Däremot sa jag inte nej till vinet, nej.)

Kram till DIG. Hälsa alla gossarna.

/Rana

RANA sa...

Mmmm! Botaniska! Jag blev så fokuserad på din tumme, så jag glömde dina bilder. Superfina - som alltid.

Vi har varit i Botaniska flera gånger, underbart där. Så har vi ju Bergianska i Sthlm, går inte av för hackor, det heller. Har ni varit där? Ska vi åka dit tillsammans?

PoK, R

Petra C sa...

Härliga bilder! Tittar in här och bara njuter av alla bilder du hunnit lägga in sedan jag var här sist.
Ha en fortsatt trevlig helg!!

Camillas Foto sa...

Härliga bilder Karin, att de är lite softade är bara fint.
Kram

Ulrica sa...

Vilka fina bilder. Underbart ljus och lyster. Jag hoppas mina gröna fingrar ska väckas till liv till sommaren. (Vet inte om jag har några än)

ylva sa...

åh, jag älskar orangerier! bilderna är fantastiskt vackra. och visst blir man så glad när folk är villiga att prata med en och berätta sådant? nu blev jag alldeles glad :).

och tack :D. vad snälla saker du säger! både att du tycker om söndagsbilderna och de andra fotona, jag skulle bli glad för betydligt mindre. vi har lite problem med strömmen, så det blev senare än tänkt idag. och ja, strejken rullar på men det gör ju vi också ;). lite synd är det emellertid att de bestämt sig för att fortsätta med att strejka istället för att karnevala den kommande veckan. känns som om det hade varit bra med lite färg och glädje... fast det blir väl senare :).

och just det! jag har provat ett litet gråkort, det fungerade jättebra ;).

kram kram,

Karin sa...

Härliga bilder! Sitter med en sjukling i knäet, så därför blir det kort kommentar./ kram

Ninni sa...

Vilka vackra bilder...precis som vanligt! Softningen är bara snygg.