söndag 19 april 2009

Småkryp
Myror är snabba! Spindlar med för den delen men ibland stannar de upp en liten stund... och då gäller det! Jag tog rätt många på den lilla myran som verkade käka(?) pollen ifrån krokusen. I min iver att fånga den lille rackarn så kom bildkompositionen på skam. Väääldigt många "mittenplaceringar", vilket jag försöker undvika(för det mesta i alla fall). Men jag vill ju ändå visa upp en bild av den! Och spindlen! Jag har en annan bild på den(inte lika bra som denna) där man ser ögonen väldigt tydligt. Har ni sett spindelögon? Inte jag, förrens idag när jag fångade det på bild.

Tillägg: Vi har två datorer hemma. När jag tittar på bilderna på bloggen, på den datorn som jag inte fixade dem i, så är myran och spindeln inte skarpa. Jag har rutinen att förminska och sedan efterskärpa lite lagom. I början tyckte jag att det var svårt men sen har det gått lite bättre. Men nu börjar jag ju fundera på vad man ska lita på. Vilken skärm visar det "rätta"? Och hur ser NI det? Samma är det med färger och ljus eller mörker. Det kan skilja otroligt mycket skärm till skärm. Vilket dilemma!

20 kommentarer:

pudelflicka sa...

Dina bilder är så häftiga.
Vad duktig du är med din kamera.
Kram Hedvig

Anonym sa...

Utmärkta bilder jag gillar båda och jag tycker du ska vara nöjd med dessa -absolut!
Morgan

ylva sa...

jag känner en viss hatkärlek inför dina macrobilder *lol*. de är så häftiga och snygga och allting. fast ganska många otäcka kryp har du hittat... :p. jag vill också ha ett macro. och en vidvinkel och... allt ;). jag skulle kanske ha lagt upp lite regnbilder med färg? jag kom helt av mig. det blir så ibland när jag tar många foton på kort tid ;). fast en dag kommer jag kanske ikapp? önskar jordens bästa vårvecka!

kram kram,

Jonas sa...

Som vanligt bra fotat - Myrbilden är fräck!
Jag har oxå jagat småkryp i helgen. Det är minsann inte så lätt att få till den där knivskarpa skärpan!!

Maria i Sennan sa...

Nybörjare som jag är-tar jag lärdom från dina otroliga bilder-jag kämpar på för att få till det
Sedan det där med olika bildskärmar-ställer till det-hemmaskärmen bra-hos grannens Laptop-krasst..Maria..

Camillas Foto sa...

Hu, jag hatar spindlar.
Ändå ligger jag jämt i skogen bland alla småkryp fast då låtsas jag inte om dem men ser jag en spindel inomhus så skriker jag.
Olika skärmar ger ofta olika färg tycker jag, jag sitter alltid vid samma skärm när jag jobbar med mina bilder och sedan när jag tittar på sonens skärm så ser det inte lika bra ut, borde kanske kallibrera skärmen?
Ha det bra

Karin sa...

Ja, macro är väl en bra uppfinning. Tänk vad mycket man inte vet om småkryp!...
Och visst är det skillnad på olika bildskärmar. Vi har ju en två (en gammeldags klumpskärm och en laptop)och det är som natt och dag. Sedan beror ju det på hur ljust det är också, vissa skärmar ser man ju ingenting på i dagsljus. Så mina bilder brukar bli mörkare när jag redigerar i den ena jämfört med den andra.
Dina bilder ser lika strålande ut som alltid tycker jag. / Kram

Anonym sa...

grymt fina bilder
http://frumaddis.blogg.se

Photos by Storm sa...

Tack för besöket hos mig. Min svärmor bor mitt i Uppsala så jag hade inte långt att gå. Annars är jag ganska trött på morgnarna och jag förstår precis vad du menar med tidsbristen som småbarnsförälder.

Jag ser att du börjar bli riktigt bra med macrot. Spindeln blev perfekt. Och så mycket man lär sig om de små. Jag håller helt med dig med olika skärmar. Jag kan bli så besviken när jag kollar min blogg på andras skärmar. Ha det bra/Lis

Pialotta sa...

Fantastiska foton du tar.. här blir det bara Ros från mig:-)/Pialotta

hea sa...

hela din blogg svämmar ju över av underbara bilder :) Har precis beställt mej ett macroobjektiv, kommer titta in här ofta när jag behöver inspiration :)

Sveriges Gladaste Man sa...

Återigen en duktig tjeje med kamera. JAg blir så glad i hjärtat när jag ser alla ni duktiga tjejer. N'r jag började jobba som fotograf 1960 var det bara gubbar med hatt som gick omkring och levde på sin kamera. Idag blir ni fler och fler och bara bättre och bättre. Du har en fin blogg och jag hittade dig hos en kompis kompis och jag hoppas att jag får komma tillbaka fler gånger och kika
pappa B
Sveriges gladaste man

ulrica sa...

Hej svejs!
Dina bilder är himla inspirerande och vackra!!

Jag och två tjejer till ska resa till Norge 24-29 juni och letar en fjärde reskamrat.. vi siktar på Norges västkust och fotar lunnefåglar :). Sugen på att följa med?

Varma hälsningar
Ulrica

Zäta sa...

Spindeln är jätteskarp. Myran är inte suddig men inte knivskarp.

Spindeln saknar ett ben...

Vita Stunder sa...

Dina macrobilder är totalgrymma och kontrasterna med spindeln är SUPER!!

På min skärm ser jag inga fel alls..
Jag har en HD-skärm (gjord för spel egentligen..)
Jag borde kalibrera skärmen, men är inte hundra på hur jag ska göra ÄN.
Och just nu muppar mitt operativsystem med mig och krashar och vill inte vara kompatibelt med CS4... MOOOOOOOOORR!
Det är inte roligt när jag har utställningsbilder att redigera.
Hjälp ska komma imorgon kl. 11 och jag hoppas att personen i fråga kan hjälpa mig, annars gråter jag och rakar av mig håret..

Jo, utställningen ja!
Jag har blivit uttagen att få vara med och visa mina bilder på Wermlands Museum den 9-10 Maj mellan kl. 10-17.
Det är då tävling IGEN.. och den som får flest röster då,
vinner en EGEN utställningen i stora mässhallen på Wermlands Museum 2010. :)
Stolt, nervös och glad -
håll tummarna som bara faan för att det ordnar sig med datorn nu!!

Stor Kraaam!
Anna

Ulrica sa...

Hos mig är det skarpt och snyggt... och j**ligt läskigt.

Gillar båda bilderna skarpt.

Ninni sa...

Dina bilder passar alldeles utmärkt på min skärm. Knivskarpa, med bra ljus och ursnygga! Jag är grön av avund hur du får till det!
Men visst är det en enorm skillnad på olika skärmar...Det är ju en nackdel att ha stora bilder på bloggen för de som har små skärmar. Så trist det är att behöva scrolla hit och dit. Egentligen skulle man kanske tänka på det...men jag har ju en stor skärm själv och gillar att bre ut mig på den;)
Jag tycker inte alls det gör något att myran hamnade mot mitten eftersom du har blommans mitt till vänster. Den drar ögonen åt det hållet.
Kram Ninni

Photos by Storm sa...

Tack för kommentaren hos mig. Cykelsadeln hör i hemma i Uppsala och där finns det ju hur mycket cyklar som helst. Tackar också för din kommentar om headern. Jag är så avundsjuk på alla som har så snygga bloggar men där räcker inte mina it-kunskaper till. Ha det bra/Lis

Nattsyrran sa...

På min skärm ser det väldigt bra ut men håller med dig om det du skriver. När jag lägger ut bilder och sen tittar på dom när jag kommer till jobbet så blir jag så trött för då ser det inte ut som hemma... Knasigt. Må gott =)

Caroline sa...

Det är svårt att säga, eftersom man bara ser en skärm i taget, men jag håller med, jag blir också förvånad hur mina bilder ser olika ut på olika skärmar.

Kalibrerar man sin egen skärm finns de tju tusen okalibrerade, men en kalibrerad skärm är bättre än en som inte är det ändå! (Inte för att jag gjort det på sistone...).