fredag 22 maj 2009

Ikea


Uppsala har rätt nyligen fått ett nytt, större Ikea. Igår var vi där för första gången. Nästan skulle man kunna säga. För inte kan man väl påstå att ett toalettbesök räknas? Ikea är inget man spontant besöker för sitt höga nöjes skull, nä det kräver mental förberedelse för vissa i familjen ;) Och ett ärende som man exakt och precist kan utföra. Alltså inga utsvävningar på lampavdelningen. Och då pratar jag inte om sonen, vars förvånade uttryck ni här kan skåda. Han undrar nog mest över varför den ömma moderna sitter på toa och fotograferar honom (för att det går....). Jag tycker själv att bilden är mer rolig än bra. Har bildbehandlat en del och har bla lagt till lite brus i bilden, för känslans skull.

14 kommentarer:

Veronica sa...

Hihihi, mental förberedelse. Ja det känner jag igen. Bor alldeles för långt bort för att bara tvär springa in så det krävs planering här =)

Karin sa...

Du är då för rolig hi hi! Man kan iallfall inte skylla dig för att inte ta alla tillfällen i akt för att få till en bra bild ;-) Väldigt skön känsla i bilden!

Tusen Tack för idag!!!! Trevligt som alltid.
Har präntat ut de bästa bilderna från dagens fototräning och ska bunta ihop så jag kan ha de som fusklappar. Hälsa maken och tacka speciellt för det tipset. Mitt huvud kommer att vara virrigt ändå, så det blir perfekt att ha något att gå efter. Nu ska jag googla efter lite fler tips på kroppsspråk vid bröllop. / God natt!

Kerstin sa...

Haha, jag gillar din inställning till foto. Man försitter inte ett tillfälle. ;)
Bilden blev läcker i alla fall. :)
Ha en fin lördag.

oumberligating sa...

Hej Karin! För första gången på länge så dansar inte mina fingrar över tangenterna när jag skall skriva en kommentar, bara ordet IKEA för mig att rysa, ser på den tidigare bilden på din man att han redan där börjat förbereda sig mentalt för besöket, tror nästan att du med en kvinnas list, precis innan du knäppte av sa till honom:
-Älskling, i morgon blir det IKEA!
Det gorde det helt medvetet för att få fram den där minnen som han har! Ja, Karin du är en "livsfarlig" fotograf, det är jag numera helt övetygad om(ler).
Ja, som du hör av tonen så har jag också mentala "problem" med IKEA, men nu kanske du tror att det beror på möblerna inte då, IKEA har skapat och producerat många fina kvalitetsmöbler genom åren, några är redan på gång och bli klassiker, det jag vänder mig emot, det är hela konceptet, och när jag är där, ytterst sällan, så ryser jag när jag ser folk nästan köpa kokpletta hem, färdigt och klart, var är känslan. Att sedan är en helt omöjlig partner när det gäller handikappanpassning det är en anna fråga. Oj, nu han jag "elda" upp mig lite, inte meningen din alltid fina och trevliga blogg är ju normalt sett ett "njutningsmedel" för mig(ler).
Ingen fara jag har kontakt med mig själv så jag kan sålla, nu är jag lugn igen, som sagt, fina bilder på alla sett. Fin bild på din "husbonde" nu får du säga åt exponeringsmaken att ta några fina sommar bilder på dig också!
Ha det jätte fint och en trevlig helg och må vi inte mötas på IKEA i Uppsala det händer att jag svänger in där och köper några hundra stearinljus (miljömärkat för bättre innomhusmiljö) vårt lantställe som går i sekelskiftesmiljö, belyses endast under sommarhalvåret med hjälp av ljuskronor och lampetter!
Nu blev det långt igen, de som träffat på mig på IKEA får nämnligen sällan se mina goda sidor, brukar mest vara arg och irriterad(ler) Egentligen så tror jag IKEA är ett enda stort gigantiskt beteéndevetenskapligt experiment som ska pågå i många årtionden ännu!
Kram ifrån Peter!

oumberligating sa...

"kokpletta" ja du ser det blir många typer av störningar då jag skriver IKEA! Kompletta ska det vara!
Peter!

reneesfotoblogg sa...

Gillar efterarbetet, snyggt och passande.
Antar att du är haj på HTML eftersom du kan få in så stora bilder?
Förresten, när jag ändå är igång, var hittar man den trasiga ramen som du har på en del bilder, skitfräck!
mvh R

Ulrica sa...

Du är grymt kritisk mot dig själv:) Tycker du fångat ett oslagbart uttryck i din sons ansikte. Snacka om att bilden talar. Och att du dessutom sitter på toan och fotar är hejdlöst roligt...

Ninni sa...

Ja det där känns igen;) Som tur är så bor vi ganska nära IKEA hemma i Sverige så det är lätt att slinka in där när man känner för det. Ska det köpas något stort och tungt så ska det nog helst vara en inköpslista som följs strikt. Inga extra utsvävningar inte.
Bra foto på sonen! Visst ser han förvånad ut;) Han är så söt...
Må så gott!
Kram!

Camillas Foto sa...

Haha, stackars barn, drar du med honom in på damernas toa bara för att få en förvånad min?
Snyggt med brus i bilden
Ha det bra

ylva sa...

*fniss* ta en bild när man sitter på toa bara för att det går! du är så himla rolig. fint blev det iallafall och det blev de andra bilderna med ;). alltid lika roligt att komma hit. och den blev skärpa på enbart handen och inte blomman tycker jag blev himla fin :).

och så tack såklart ;). alltid lika glad över att få höra det :).

kram kram,

AKO sa...

Tycker att bruset är otroligt passande till denna bild. Gillar även det slitna fotot-stilen på bilden nedan. Är det en färdig "ram" eller har du gjort allt från början?

Nattsyrran sa...

Hahaha, härlig bild! JaDu, IKEA är väl inte många mäns drömbutik/utflykt kanske... Min sambo får jag lura med mig och det är knappt att det går... Själv kan jag gå där i timmar=))))
Kram

Hemmabloggaren sa...

Antar att han är lika trött som mina barn på att mamma alltid drar upp kameran :P

Det där med att komma ihåg allt de säger är hopplöst, jag måste skriva ner allt direkt annars är det borta. Kram.

Photos by Storm sa...

Det blev en bra bild och han ser verkligen ut att undra vad du håller på me. Fina mörka ögon han har/Lis