fredag 1 maj 2009

Lilleman


Nu har jag suttit och velat fram och tillbaka om jag ska lägga ut denna bild eller inte. Anledningen till det är att jag tycker så mycket om bilden samtidigt som jag inte vet om den är så bra. Kinden är flammig och motljus i all ära men är det bra här? Är bilden för mörk och är det för lite kontraster? Jag gillar hur profilen tecknas av ljuset och när jag ser bilden så minns jag hur han just i den stunden stod och kikade efter en koltrast som drillade så vackert i det sista solljuset. Jag minns hur han sa: "Mamma, hör du fågeln? Var e den, var e den?? Kan du se fågeln?" Hmmm... det kanske säger allt. För mig ÄR det en bra bild av den enkla anledningen. Hur det var, hur det kändes och hur söt han var. Men jag kan ju inte släppa det tekniska heller :)Vad tycker du om bilden?

16 kommentarer:

pudelflicka sa...

Jag tycker det var en otrolig härlig bild.
Kram Hedvig

Vita Stunder sa...

Jag tycker mycket om den här bilden - den är en varm och äkta känsla i bilden! :)

Ha en fortsatt fin helg!
Kram Anna

Karin sa...

Fantastiskt fin bild enligt mitt tycke! Ljuset som omringar ansiktet är ju helt magiskt och när jag hör din beskrivning runt bilden blir den ännu mer underbar.
/ Kram

Nattsyrran sa...

Du gjorde alldeles rätt att visa den där bilden och du ska vara riktigt stolt över den. Jag tycker den är fantastiskt vacker =).

Trollmor sa...

Jag tycker att det är en vacker bild.
Ljuset som tecknar hans ansikte och så den varma känsla som vilar i den.
Kram Trollmor

Anonym sa...

jag tycker inte att man alltid ska bry sig om det tekniska, ofta är det KÄNSLAN i bilden som ger det lilla extra till bilden - precis som här. det är en varm och skön känsla i bilden!

RANA sa...

Underbar. Solljuset har verkligen tecknat fram profilen.

/R

RANA sa...

Och du! Underbart sist. :-)

Camillas Foto sa...

Det är en varm känsla i bilden och man ser hur han brinner av lust att få se den lilla fågeln som sjunger för honom = bra bild!
Jag har en kärlek till motljusbilder, gillar värmen de förmedlar och jag tycker att du har lyckats, ibland behöver inte det tekniska ligga på topp ialla fall inte när det finns känsla i bilden.
Ha det bra
Kram

ylva sa...

jag förstår att du tycker om bilden, det gör nämligen jag med :). fast jag förstår också att du inte är helt nöjd från en teknisk synvinkel. men det är faktiskt sak samma om bilden väcker känslor! öva öite till så får du än bättre teknisk bild, men det är inte alls säkert att varken du eller andra kommer att gilla den mer ;). och vad mycket skillnad det blivit på en månad! magnolior är så vackra också... fast jag kopplar alltid ihop dem med tenatplugg *lol*. när magnoliorna blommade var det dags att sätta fart :p.

och tack ;). visst har vissna blommor en alldeles speciell skönhet? vad den blomman kan heta på svenska vet jag inte säkert, rakt översatt blir det toscablomma :s. fast vi har ingen trädgård i egentlig mening. vi har en rabatt utmed en mur utanfär köket, full av allehanda buskar. och så planterade tomater och blommor i kruka. på andra sidan har vi lervälling med ett alldeles för stort mangoträd, en palm, en hibiskus, och en balisier (ingen aning om vad det heter på svenska...). och lervälling som sagt ;). jag kan inte med att fota det som helhet *lol*.

och yvigt ÄR bra.

hoppas att allt är bra!

kram kram,

Ninni sa...

Jag tycker väldigt mycket om bilden! Måste allt vara så perfekt jämt...kan man inte bara lita på sin känsla för bilden?
Du gjorde så rätt i att visa den för oss;)

Karin A sa...

Underbar bild! De perfekt exponerade bilderna i rätt ljus blir ofta tråkiga och platta. Här finns en fin känsla!

Zäta sa...

Jag gillar motljuset och mjukheten men skulle önskat mer av den ljusa linjen i profilen för att det skulle bli "perfekt".

Nora sa...

Jag tycker också mycket om den här bilden. Det är en bild man stannar upp inför, och som stannar kvar, åtminstone hos mig.

Ulrica sa...

Jag läste inte din text först utan spanade på bilden. Jag såg:

En pojke med blicken uppåt, den halvöppna munnen fick mig att ana en viss koncentration. Han spejar efter något. Motljuset gör bilden lite disig och drömsk. Vad är det han ser? Bilden är lite mörkare, mystisk med en gloria runt honom som i det mörka ger en oskuldsfull touch. Precis som det ska vara kring ett barn.

Bilden förmedlar en mäng saker, dn berättar något. Det tekniska kommer i skymmundan. När en duktig fotograf missar lite på det tekniska för att han/hon fångar bilder blir det tekniska underordnat. Och de som bara strävar efter en teknisk perfektion glömmer ofta "vad vill jag förmedla med bilden" och ger oss ganska platta och förutsägbara bilder, om än snygga.

Slutligen, om det inte framgått, jag tycker mycket om din bild. Precis som den är.

Petra C sa...

Jag gillar bilden jättemycket. Tycker den är perfekt. Både med och utan text.