måndag 15 juni 2009

Raindrops keep falling on my head...

Bilden är ifrån lördags. Det känns som att det inte gör annat än regnar och blåser. Jag vill ju inte gnälla men visst vore det lite trevligt med sommar? I skrivande stund så kan jag faktiskt ana blå himmel mellan molnen och om man får lita på väderprognosen så ska det bli bättre väder mot kvällen och t o m sol imorgon. Jag hoppas! Men om man bortser från mitt gnäll så hade killarna det väldigt roligt i regnpussarna :)

Bilderna är tagna med vår kompaktkamera, den ger rätt mycket brus så jag har faktiskt här ökat på den brusiga känslan. Har även jobbat lite med kontrasterna i PS.

20 kommentarer:

Niklas exponeringstränar sa...

Surprise!? Snygga bilder och skön lite grå känsla (låg färmättnad?) som förstärker regn-känslan.

Peter Olofsson sa...

"Och jag blir så våt om både skor och strumpor" fortsätter jag då med den svenska översättning!
Härliga barn du och Niklas har, vill "krympa" mina två, två metersgrabbar, tiden går fort, verkligen fort!
Färgmättnaden får ni ta vid middagsbordet ikväll!
Själv säger jag bara underbart, fint och blött. Brukar ju ibland uttrycka att jag vill "äta" din blommor, idag vill jag dricka"regnvatten"!
Kram ifrån Peter!
PS: Tack för den "korta" kommentaren under mitt omöjligt långa inlägg, glad att någon orkar läsa, ska jag berätta en "hemlis"!, kortade faktiskt ner det innan jag la ut det på nätet!DS(ler)!

oumberligating sa...

Hoppsan! Peter Olofsson igen här, ursäkta skrev egentligen ifrån "fel" blogg, egentligen inget större problem men försöker hålla dem lite åtskilda, fast du finns ju repesenterad på Jernsaxen så klart, som du vet!
Kram ifrån Peter!

Annelie J sa...

Usch ja vad vädret är trist!! Tycker i alla fall vi vuxna, de små har ju hur kul som helst med alla vattenpölarna.... Visst blir man lätt bortskämd med bildkvalitèn, men kompaktkameran kan i alla fall jag med gott samvete använda ute i alla väder.
Kram!

Photos by Storm sa...

Jag önskar verkligen att ni får se solen nu. Här är varmt och solen lyser rakt in i mitt rum, men jag ska inte klaga. Tänk, bilderna påminner om när våra söner var små och lekte i regnet, så härligt att få blöta ner sig. Bilderna är bra och jag gillar färgerna. Ha det bra/Lis

Camillas Foto sa...

Jag hade en lärare en gång som alltid tjatade om att "det inte finns dåligt väder bara dåliga kläder", som tonåring var jag ju inte jätteintresserad av hans "dåliga pladder" men idag håller jag med honom. Barn älskar att vara ute i regnet och plaska för att sedan få komma in och dricka varm choklad eller äta en god soppa. Du fick ju till fina bilder i regnet.
Ha det bra
Kram

Veronica sa...

Regnbilder på två söta barn =) Jag längtar verkligen efter sol och värme nu!!!! Hoppas vi får det till midsommar då man vill sitta ute och äta sill och potatis!!
=)

Ulrica sa...

Sköna bilder som visar att när man var liten var sommaren bättre. För alla väder var roliga:)

Men samma längtan finns här... efter vackert väder och roligare utelekar även för vuxna.

Både självportätt och maskrosor finns på bloggen nu...

Foto i norr - Marie sa...

Härliga bilder du bjuder på och jag gillar bruset i bilderna faktiskt det ger den mer känsla och struktur. Här regnar det också i min lilla stad Kiruna och sommar känns såå långt borta så är det bara. Ha det gott

Vita Stunder sa...

Jag älskar bruset i bilderna som förstärker regn-känslan och den låga färgmättnaden.

Mycket härliga bilder och som barn blir regn ett äventyr :)

Jag ser glädje i dina bilder!

Ha en fin kväll
Kram Anna

Nattsyrran sa...

Som barn kan jag komma ihåg hur härligt det var att plaska omkring i dom största vattenpölarna och hoppa i vattenfyllda diken. Det finns väl egentligen inget dåligt väder..... Fast det tycker ju jag ändå för jag vill ha värme....
Kram
ps: härliga bilder!!!!

Hemmabloggaren sa...

Idag såg jag solen för första gången på en vecka tror jag, äntligen!

Tur att barnen kan sysselsätta sig i alla väder. Kram.

Karin A sa...

Brus och regn blev en läcker kombination! Här har solen skinit idag men när regnet kom var det verkligen efterlängtat. Underbara pionbilder i inlägget nedan. :) Ha det gott!

Kram Karin

Ninni sa...

Vilka härliga bilder! Ettan är så gullig med storebror som håller lillebror i handen. Tvåen gillar jag för vinkeln och storebrors min...
Visst kan det vara härligt med regn men då ska man vara klädd för det och det är man ju inte alltid. Kallt är det dessutom här hos oss, +9 har det varit idag. Men imorgon skulle vi kanske kunna få se solen...Hoppas , hoppas.

A home far away sa...

Härliga underbara sommarfoton, kul o intressant blogg då jag också är i upplärningsfasen:)

Ha en fin vecka
Kram Gunilla i Singapore

rajson sa...

Ni tycks haft det riktigt fuktigt på ostkusten.Här har solen skinit sen lördag eftermiddag!Men det är kallt!
Verkligen talande foton!Jätte rart det första.Inte behövs det systemkameror för att få stämningsfulla foton.
Får äntligen tillbaka mitt 14-40 objektiv.Har fått klara mig med 70-300 zoomen och 100 macron i över en månad.Man får vara kreativ.Har beställt normal zoom 24-70 men oj vad den dröjer!
Hoppas solen skiner på er imorgon och ha det gott!

hea sa...

Jättefina bilder Karin, man blir glad av dom, trots de trista vädret :)
Kram!

Kerstin sa...

Vilka hjärtevarma bilder, Karin.
Den första bilden är ju helt underbar. Och de andra är så fina de med. Det är nåt speciellt med barn och vatten. ;)
Ha en fin tisdag.

RANA sa...

Jo.

Med risk för att låta glad-bitchig och allmänt provocerande. Jag gillar vädret!!! Det passar så bra med mitt humör.

Karin, bilderna är jättefina. Jag känner i mitt hjärta hur mycket jag längtar efter de där små killarna. Jag visste att jag gillade dig, jag trodde att jag skulle gilla Niklas, men jag hade inte en tanke på att jag skulle blir så drabbad av småkottarna. Sweet! :-)

Och snart ses vi.

PoK, R

PS. I natt skickade jag så många snapsvisor till N att Yahoo till slut slog till sin spam-spärr!!! *asg*

Gunilla sa...

Vilka fina bilder. Detta att leka i vatten är ju barnens älsklingslek just nu. Jag jobbar som dagmamma och mina barn älskar att leka i vattnet och nu har vi ju fått massor.

Ha en trevlig midsommar

Gunilla