måndag 14 september 2009

Hölick








Tre dagar går så fort, så fort. Tror minsann att vi har hittat ett favoritställe att tillbringa tid på. Naturen runt Hölick är otrolig, massor av fina naturreservat, nära och lättillgängligt. Stränderna är underbara. Lite märklig känsla att campa så här i sista stund på säsongen. På campingplatsen var det lugnt och stilla, några "långliggare" som inte gett upp riktigt än fanns också kvar. Sol och hav är skönt för själen!

På sista bilden kan ni skönja en strandpipare(?) på uppmaning av maken började jag "jaga" denna lilla rackare med ett 200 mm objektiv. 200 mm är inte mycket. Inte om man ska fota småfåglar iallafall :)

Jag har inte använt det nya stativet så mycket. Jag hade sett fram emot lite macrofoto men det blåste rätt bra och då hjälper det inte hur stadigt kameran än står :) Prövade att ta lite bilder på vattnet när det började skymma, med lång slutartid. För att få sånt där "silkeslent" vatten. Men kunde inte få ner slutartiderna tillräckligt så det blev inte så mycket med det heller. Men jag kom på att jag nog behöver ett gråfilter(tror jag) för att kunna ta såna bilder. Ännu mer prylar att önska ;) Men trots detta så är jag så NÖJD med stativet, så smidigt att hantera och så BRA! Visst, det är lite tungt kanske att släpa runt på men om man orkar så är det väl värt det.
För den som är nyfiken på vad jag har köpt för stativ så heter det så här: Manfrotto 055 XPRO B med en kulled som heter: 488RC2.

18 kommentarer:

Susanne sa...

Fantastiska bilder med ett magiskt ljus över dom alla. Jag har precis som du provat fota vatten och manuellt försökt få till det på kameran men fick tipset på en fotosida att skaffa just ett gråkort så det blir väl nästa köp till fotoväskan. Kram

pudelflicka sa...

Ja vilka fantastiska härliga bilder du har tagit!
Kram, Hedvig

Karin Wijk sa...

Ser riktigt härligt ut! Jag vill också till havet. Var det varmt? Kan tänka mig att luften var varm, men vattnet... inte badade killarna? Ser ut som riktigt busiga badkillar iallafall ;-)
Visst jobbar du nu stackare. Vi hörs och syns. / Kram

Karin Wijk sa...

Glömde att skriva att jag blev glad av din nya header. Skönt att se lite extra sol nu i höstmörkret. / Kram igen

Lime sa...

Va kul! Vi Dalmasar husvagnade också i Hölick i somras. Först trodde vi att vi kommit fel, alltså när vi åkte på den dåliga vägen ut dit. Men väl framme kändes det bra :-)

Jag skaffade också ett snajsigt, nytt stativ med kulled för ca 1 år se´n. Urbra och enkelt att använda.

Ha en skön vecka!

Karin sa...

Det ser ut som om ni hade en alldeles underbar tur och fina bilder blev det. Ett sådant bra stativ står på min lista också. Jag har en billigare (tyvärr sällant använt) stativ som väntar på att bytas ut.

Ha en skön vecka!
Kram Karin

Ninni sa...

Vilka härliga bilder! Visst är det härligt med sol och hav! Det syns på bilderna också! Vilka härliga killar:)
Ja gråkort finns på min önskelista också...den är rätt lång nu:)
Kram Ninni

Ninni sa...

Glömde...snygg header! Gult och glatt!

Sanna/Bonadea sa...

Åh! Hölick! Min mormor bodde i Hudik!
Härliga bilder!
(Och jag har apdåligt samvete över ett ickebesvarat mail från dig...för evigheter sedan. Det kom en sommar med semester i vägen...Förlåt!)

Lisa sa...

Härliga bilder! Gillar framförallt bilden på fjädern. :)

Camilla Alvén sa...

Härlliga bilder från er campingtur.
Jag har köpt ett gråfilter just för att kunna fota vatten med lång slutartid men jag har inte testat det ännu.
Ha det bra
Kram

Unknown sa...

Så fine bilder , likte speielt godt det første.. ser ut som de er på tur alene i den store verden

frida sa...

Jättefina bilder!

RANA sa...

Gud vad fint. Jag ska komma tillbaka och titta "långsammare" senare idag.

Skaldjur och räksoppa är för drottningar - jag är såååå PÅ. Gillar inte N den idén kan han väl få en fläsksvål att gnaga på. Näerå, men vi kunde ju kombinera skalisar med nåt annat.

Hörs vidare, brallis!

Sweet.

johanna sa...

superfina bilder! gillar speciellt den översta :) försökte hitta någon kritik att ge, men hittade ingenting att tipsa om :)

Photos by Storm sa...

Vilken tur ni hade med vädret. Tänk vad vackert ljus det blir med den vita sanden. Jag gillar fjädern och så bilden med de glada badkillarna. Vad lika de är. Nu har jag kollat var Hölick ligger/kram Lis

Zäta sa...

Scrollade igenom bilderna och höll på att tappa andan över bilden av dunet.
Så mjukt, så rent, så levande, så stilrent, så... så... så fantastiskt underbart.

Ida sa...

Aså gud den med fjädern, jag kan inte sluta titta sjukt fin... hoppas att jag en dag kan fånga en sådan vacker bild, super fin värkligen!