tisdag 1 september 2009

Skoj

Jag och min namne, som har bloggen: Mitt fönster mot skogen, har haft skoj ihop! Vi har övat på porträttfotografering på varandra. Med varierat resultat :) Det är både svårt att instruera(bakom kameran) och agera(framför kameran). Eller hur Karin? :)
Någon som har bra tips på porträttfotografering? Men rätt duktiga tycker jag trots allt att vi var!

14 kommentarer:

Karin sa...

Är det självaste grevinnan...?
Tycker hon ser bekant ut på något sätt ;-) Det var ju skitkul!!, självklart ska vi göra om det. Gillar de lite blekta färgerna , passar med grevinna-looken.
Nu måste jag titta på bilderna igen, är lite svårt att smälta när man ser sig själv så här.
Snart får du se dig själv du med, hi hi! / Kram kram

Kerstin sa...

Det blev verkligen lyckat tycker jag. Ni är riktigt duktiga. Kan tänka mig att det är svårt att både ge och ta regi. Övning, övning. :)
Ha en fin onsdag.

anna of sweden sa...

Kul idé! Och bra bilder på er båda!

oumberligating sa...

God Morgon Karin! Ser att du också sitter vid datorn, vi kommenterade samtidigt inne hos FönsterKarin ser jag!
Kram ifrån Peter!

oumberligating sa...

Ja, Karin fina porträtt bilder du tagit på FönsterKarin, gillar de blekata färgerna, blir lite äldre sextitallook på så vis, från ett lite äldre bleknat fotoalbum
(jag samlar på bilder, köper album så ofta jag kan härliga att fantisera och prata om och självfallet njuta av andras bilder.
Har nyligen köpt ett album ifrån 1950 som en kvinnlig bilkårist gjort när de besökte England 6 år efter krigslutet. Egna foton och massor med reseberättelser, känns som om jag reste runt där själv).
Du får se upp med FönsterKarin, du har en livsfarlig konkurent där ser jag (ler), skämt och sido, nu kan ni ju "sporra" varandra och ge Er ut i världen och fotografera tillsammans.
Ha en fin dag och Kram ifrån Oumberlige Peter!

Photos by Storm sa...

Bra, gillar särskilt den första. Jag tycker hon(modellen) ser ganska avslappnad ut. Så kul att kunna träffas och fota tillsammans. Varför har jag ingen fotonörd i min närhet? Ha en bra dag/Lis

Annelie J sa...

Bilderna blev ju jättebra!! Själv brukar jag ha ett kortare skärpedjup, typ 2,2 när jag fotograferar porträtt, för att få personen ännu mer i fokus, och bakgrunden lite mer diffus. Men det är ju givetvis helt beroende på vilken effekt man eftersträvar för just bilden man tar.
Kram!!

Karin A sa...

Mycket fina bilder! Gillar ljuset och de sköna tonerna. Jag gillar inte att stå framför kamerna och det är verkligen inte lätt att ge instruktioner. Bra jobbat! Nu ska jag kika in på Karins blogg.

Ha det gott! Kram Karin

Karin sa...

Nu måste jag kommentera igen...Har tittat ett antal gånger och börja smälta att det faktiskt är jag. Jag gillar spontant nr 2 bäst, för att jag ser rätt naturlig ut i ansiktet, lite tendens till Elvis läpp ( du skulle se foton från min barndom, där kom Elvis-läppen fram titt som tätt). Gillar också att jag står rakryggad och bakgrunden är ju magnifik.
Nr. 1 gillar jag också om det inte vore för min dumma väst som buktar ut. Nr 3 är ju skitsnygg med håret och när man ser detaljerna som knapparna på den dumma västen och min ögon syns ju riktigt bra. Lite mer avslappnad mun från min sida så hade den blivit perfekt.

Tycker du använde trappan så bra i alla tre bilder. Snyggt komponerat.
Nu måste jag jobba...böckerna väntar. / Kram

Annelie J sa...

Hej igen!
Brukar ha runt 3- 3,5 bländare när jag tar helbildsporträtt, ibland lite mer beroende på ljusförhållande o dyl.

Och du, låt inte drömmen bara förbli en dröm- du har allt att vinna. Det börjar trilla in en hel del fotouppdrag faktiskt, ska fota ett bröllop nästa helg, och har även några familjefotograferingar inbokade, trots att jag inte hunnit göra nån reklam ens. Ska även fotografera en golftävling, vilket verkligen kan bli en helt ny erfarenhet...

Kram!!

Zäta sa...

Mittenbilden kändes fel men de andra två är rätt bra.
Snyggt med det här fadda intrycket.
Du skulle bara bett henne slänga på sig en barärmad klänning med ett jättelångt halsband och en fånig liten hatt så hade stämningen i kortet gjort modellen rättvisa. Nu ser hon ung och tuff ut och det passar inte ihop med varken bakgrunderna eller det bleka.
Gillar skarpt modellens blick på sista kortet. Den säger något!

Hemmabloggaren sa...

Verkligen inget att skämmas för!!

Maria sa...

Jag gillar också det blekta intrycket, men hade nog också gärna haft kortare skärpedjup, åtminstone på trappbilderna. På mittenbilden säger väl bakgrunden något om omgivningarna, men även här tror jag att lite mer oskarp bakgrund hade gett bilden ytterligre en kvalitet. Jag gillar nog den sista bäst.
Och ja, hur gör man??? Alla i släkten, inkusive 3-åringen plockar på sig nu-ska-vi-bli-fotograferade-leendet så fort man plockar fram kameran. Den biten är minst lika svår som det tekniska, men där har du ju lyckats bra. Jag trivs väl bättre bakom kameran än framför, så jag brukar nog plocka på mig nu-ska-jag-bli-fotograferad-leendet.

Anneli sa...

Ja du..det är verkligen inte lätt att instruera bakom kameran. Det är något jag tänker mycket på och funderar på hur jag är och hur jag upplevs! I min hjärna känner jag mig bara rörig! ;O) Men det blir ju lite bra så jag får väl tro på mig.
Detta är jättefina bilder & jag har även tittat på dig som modell. Fin du är!!

Kram!!