söndag 1 november 2009

Tillbakablick
Makrobilder tagna i våras. Tänk, snart är vi faktiskt där igen... Lite höst och vinter först bara :)
Jag gillar hur fjärilen liksom kastar sig bakåt, i fotoögonblicket, så att pollen yr omkring.

Förresten, någon som har tips på hur man återfår fotoglädjen?

21 kommentarer:

Karin A sa...

Fota, fota, fota? Lägga bort kameran? Mja - jag vet inte. Jag var totalt oinspirerad när det var grått och trist ute. Den gågna veckan har vi haft lite mer sol och då känns det bättre (även vad gäller fotoinspirationen) för min del.

Fin tillbakablick, så härliga detaljer och färger. Snyggt behandlade också. Hoppas du hittar tillbaka till inspirationen - snabbt! Kram från Karin

Pernilla sa...

Tja, ibland kanske det hjälper att man låter det vara ett tag... Fotandet alltså. Och istället kryper upp i soffan med en bra bok och en kopp te.

Eller så beger man sig till helt nya miljöer - det brukar ge mig inspiration. Själv funderar jag på att testa nåt nytt - eller, åtminstone nytt för mig - nattfotografering. Läste en artikel på www.fotoguiden.se som gav lite inspiration.

Kram P.

Kerstin sa...

Du får väl låta den vila ett tag. Men den kanske kommer tillbaka av att titta i arkivet? De här bilderna inspirerar väl alla som tittar in till dig. Nyckelpigan är ju helt fantastisk och jag håller med dig om fjärilen. Fascinerande att se pollen flyga ifrån blomman.
Snyggt fångat.
Ha det gott, Karin.

ylva sa...

uppenbarligen spelar det ingen roll hur oisnpirerad du är, det blir vackert ändå :). och hallon&choklad, vilket underbart namn och vilken underbar action :).

annars har jag flera tips på hur man botar fotoinspirationslöshet :). helt uppriktigt, photoshoppande (hur roligt det än kan vara), kan ta död på vilken inspiration som helst. lägg bort digitalkameran en stund, köp en filmrulle och plocka fram/låna en analog kamera. eller en polaroid! surfa runt på flickr för länge. var ute mycket och GÖR mycket. gör tvärtemot vad du brukar göra. strunta i det och låt det vara tills dess den kommer tillbaka av sig självt. skriv ett inspirerande mejl till mig (eh, ok, nu retas jag bara :p. du behöver alls inte ha dåligt samvete :) ). starta en inspirationsmapp i datorn och börja härma. gör dig av med precis alla outtalade egna krav på att bilderna ska vara bloggvärdiga/perfekta/inspirerande/snygga/konstnärliga/unika/what-have-you. typ :).

och du är snäll du :). jag överväger saken (fast kanske inte med egna bilder i) ;).

extra stor kram till hon som förlagt inspirationen men ändå alltid kan inspirera!

reneesfotoblogg sa...

:o)))
mvh R

Jojo sa...

Wow! bilden på nyckelpigan är hur cool som helst :)

För att få tillbaka insperation sitter jag och tittar på andras bilder, bläddrar i tidningar...

Photos by Storm sa...

Hoppas du kan hitta ditt sätt att få tillbaka glädjen och inspirationen. Du är så duktig fotograf och bildbehandlare. Jag har också haft och har en period när inspirationen är ganska låg.Det kändes som mitt intresse blev lite för kravfyllt och allvarligt. Jag bestämde mig för att börja om genom att träffa andra fotointresserade i "verkliga livet". Jag började en fotokurs med deltagare i alla åldrar och det är verkligen kul. Allt från en pensionär som kan allt om fotografi med analoga kameror och mörkrumsarbete till unga killar som jobbar med film/reportage mm. Jag hoppas att detta kan utveckla mig samtidigt som jag har roligt. Oj, så långt det blev. Ha det så bra/ kram Lis

Konrad sa...

Jag kan förstå varför du tycker om bilden på fjärilen eftersom du själv var där och vet egentligen mer om vad som händer bakom fotot. Jag å andra sidan har inte samma relation och snappade inte upp på en gång vad som egentligen skedde. Bilden är inte helt självklar och kräver lite tankekraft för att finna fokus. Jag tycker heller inte den är klippt fullkomligt. Ifall den är fotograferat sådär finns det inte mycket du kan göra. Annars gillar jag den skarpt, efter lite kritik :)

Konrad sa...

Måste också tillägga: väldigt fina färger på nyckelpigan. Den röda är utmärkande när resten av bilden känns avsvalnad, det tycker jag om! Vad använde du för objektiv för dessa foton?

Camillas Foto sa...

Men Karin!!! Efter din pumpabild trodde jag att du var inne i ett aktivt stim av fotograferande, ta fler pumpabilder, ta på alla familjemedlemmar och alla du känner och ställ sedan ut dem någonstans för de är fantastiskt bra
KRAM

Anna sa...

WOW vilka bilder! Helt otroligt. Själv har jag precis köpt en Nikon D40x så just nu är min inspiration på topp, har en hund som jag älskar att fota. Men som sagt, det gråa vädret gör sitt på humöret och lusten. Vänder allt snart. Ha det bra / Anna

Zäta sa...

Det är vädret. Du har ju tagit mycket utomhusbilder som är väldigt bra och det är nåt helt annat att fota inomhus.

Vänta till jul ska du få se. Då kommer du fota julgranskulor och levande ljus och hyacinter och tindrande barn i långa banor.

Hemmabloggaren sa...

Japp, vänta tills första frosten kommer (vilket inte borde dröja alltför länge) och solen skiner. Var hos svärföräldrarna i Hälsingland i helgen och det var helt maaagiskt att fota frost i motljus.

ia sa...

Gud så fin! Älskar den där med nyckelpigan. Jag ha 2 frågor som jag skulle vara jätte glad för om du svarade på. 1 Använde du ditt tamr macro 90 mm objektiv på dej där bilden med nyckelpigan på? 2 Hur gör man för att ¨få så dä stora bilder hur flyttar man ut gatgetsarna så att hela bilden syns skulle vara jätte glad för svar. Ha de bra! :)

Peters bildmagi sa...

Älskar bilden på nyckelpigan !
När det gäller fotoglädjen kan jag inte hjälpa dig. Jag är ju tämligen ny på det här och har inte tappat glädjen än utan glädjen blir bara större och större :-)

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

Det är bara att låta inspirationen få vila ett tag, rätt vad det är kommer den tillbaka av sig själv. Förra hösten var den puts väck för mig i flera månader, mycket pga att jag var trött av graviditeten. Men fotograferandet var inte kul helt enkelt och jag tyckte det var så otroligt tråkigt att tappa inspirationen för min stora hobby. Men en dag fanns den där igen och då är det bara att greppa kameran och börja fånga ögonblicken igen =) Det viktiga för mig var bara att acceptera att kameran skulle få vila och att inte försöka tvinga fram något skapande.

Karin sa...

Ja vilken sommar det var...nu minns jag! Fantastiska bilder från en fantastisk fotograf!!! För det är du, tvivla inte på det. Ibland tar inspirationen slut bara, tror det är så för de flesta som håller på med något kreativt.
Tror att det bästa är att försöka hitta något helt annat som man kan ägna sin tankekraft till. Och sedan när man minst anar det kommer lusten tillbaka. För motiven är finns ju kvar och det kommer ständigt nya och man får också nya sätt att se på dem, så en paus är nog bara nyttigt för sin egen utveckling tror jag.
Titta nu sitter jag här igen och bloggar....Men nu slutar jag, nu!/ KRAM

Veronica sa...

Mycket vackra bilder Karin. För mig går det fram och tillbaka ibland är jag super inspirerad och ibland finns det bara inte där. Jagtror inte att man kan framkalla inspiration utan den måste komma av sig själ och lugn det gör det. Passa på att njuta av nuet så kommer inspirationen tillbax.

Ps: Kom på att när jag ibland har slut inspiration så brukar jag kolla in på 365 bloggen där det har en lista på olika teman som de ska ta bilder på. Brukar kolla in temana och börja fundera kring vad man kan göra för bild av det.=)

Cecilia sa...

Bilderna är fantastiska. Jag gillar speciellt den med nyckelpigan för att den har så stark röd färg.

Men oj, vad jag längtar till våren. Ibland känns det nästan outhärdligt länge tills vi får tillbaka ljuset och den skira rönskan. Ha en trevlig kväll.

Anneli sa...

Ja du...det är verkligen så att det är vår snart...vilket ger mig lite ångest! Jag vill njuta av en härlig vinter först innan våren är här!

Jag bara älskar nyckelpigebilden! Så härlig!

ha det fint!

Anneli sa...

Glömde svara på fototips för inspirationen.. Jag tror på två saker: Antingen som Karin A skriver..fota, fota och fota och till slut ser man någon slags utveckling och då kommer lusten tillbaka! ELLER...lägg ner helt och hållet...kanske ett par månader till och med! Jobba bara med gamla bilder och till slut så vill du ha nytt och då helt plötsligt kommer lusten igen!

Jag önskar dig varmt lycka till med lustfinnandet!

KRAM!