fredag 8 januari 2010

I stället för
Igår efter jobbet på väg till bussen hem, tog jag en längre promenad. Jag har länge varit sugen på att få fota frostigt landskap i sol och iskristaller med makro. Jag hade kikat på väderprognoserna och det verkade lovande. Solen sken och det var frostigt. Ända tills jag började min promenad. Då försvann solen och det började snöa. Suck! Det är nog fjärde gången jag blir "snuvad" på "mina" bilder. På grund av att solen försvinner precis när jag ska fota eller att frosten preeeciiiis har försvunnit när jag står med kameran i högsta hugg. Ack så typiskt.

16 kommentarer:

pudelflicka sa...

Snyggt fotograferat! Riktigt häftigt tycker jag!

Johanna M. sa...

Den första bilden är grymt snygg. Gillar hur grafittin letar sig över fönstren och hur du har fångat det hela.

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

Men ibland är det bra att man inte kan fotografera det man tänkt sig, för då tvingas man öppna ögonen för något nytt istället och då kan det bli så här bra :)

Ha en trevlig helg!

Camillas Foto sa...

Hej!
Du är minsann inte ensam om att det blir så, tycker att det händer mig för jämt, solen skiner och jag kastar mig iväg på cykeln, efter att ha cyklat ett par kilometer försvinner plötsligt solen, man blir ju trött...
Idag har vi haft strålande väder men väldigt kallt, har stannat inomhus eftersom jag känner mig lite trött (sonen fick maginfluensa inatt).
Ha det bra
Kram
Ha d

Anneli sa...

Att frosten försvinner när man planerat och är redo...det känner jag igen...ja det där med solen också! Trist! men då får man tänka om och det är jag säker på att du är jättebra på! :O))

Fina bilder med härlig känsla bjuder du i alla fall på!

kram!

Nallebr.. sa...

känner igen det där... solen försvinner så snabbt!! gillar dina foton massor!!

Cecilia sa...

Oj, här har det visst varit vandaler framme. De har gjort att bilderna blivit spännande. Man undrar om huset stått tomt länge.
Ha en trevlig helg!

Anonym sa...

Så enkelt men ändå så intressant. Jättefina bilder!

Kerstin sa...

Ja visst är det typiskt. Men jag tycker att du kan vara nöjd med de bilder du fick i alla fall. De här är ju grymt snygga. Gillar speciellt den sista bilden.
Ha en fin helg, Karin.
Kram

Huset vid Kullbacken sa...

Hej Karin!

Jag har hittills fotat utan studioljus men eftersom jag bor så pass långt norrut är det ganska mörkt från november så jag har haft fotoabstinens sedan dess... Är på väg att investera studioljus nu men kollar fortfarande upp vad som känns bäst. Kan alltså tyvärr inte hjälpa dig med den frågan än.:) Naturligt ljus är roligt att använda sig av men denna årstid måste jag verkligen ha lite hjälp av extra belysning för att kunna ta på mig mer uppdrag.

Och som du säger behöver man jobba lite med självförtroendet men du borde absolut ta på dig lite uppdrag! Du tar superfina bilder!

Trevlig helg och må gott!
Kram Anna

Karin sa...

Ja men det var väl tur i oturen att du fångade de slitna husen så snyggt istället. Var hittade du dessa slitna fasader???
Var själv ute i staden igår efter jobbet. Höll mig mest med fåglarna ;-)/ Kram

Zäta sa...

Rimfrost och snökristaller i all ära, men det här är ju betydligt intressantare bilder!

Konrad sa...

Den övre bilden är riktigt tuff, sådär rough och hård på något sätt. Jag gillar tonsättningen på den och dess skarpa yta, men snön gör bilden mjuk. Den förstör lite av känslan och jag kan tyvärr inte riktigt sätta fingret på vad det är. Kanske är den för vit och oskyldig eller så borde den inte alls vara med. Tyvärr vet jag inte hur man skulle kunna gjort det bättre, men i övrigt en riktigt tuff bild, Karin :)

Josefin sa...

Fina bilder! Själv har jag inte lyckats tagit mig ut i kylan än! Burr så kallt.

Ninni sa...

Men det blev ju väldigt bra bilder trots vädret:)

Qatesha sa...

Jag är glad över att solen gick i moln. Dessa bilderna är fantastiskt fina! Klara favvisar!