fredag 21 maj 2010

En vän att öva påJag har sagt det förut och jag säger det igen. Porträtt är så roligt att ta! Det är intressant att se hur ljuset påverkar bilden. Mjukt ljus är kanske att föredra men ibland blir det läckert med lite hårdare ljus och skuggor tycker jag. Här kastar kvällssolen en rätt läcker skugga på den vänstra bilden tycker jag.

Trevlig helg!

6 kommentarer:

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

Ja visst är det kul med porträtt! Även om jag nu mest plåtat natur. Men sen Ellie kom till världen har det i alla fall blivit en hel del barnporträtt och det har gjort att jag fått upp smaken för att fota människor. Problemet är bara att så få vill synas på bild i bloggen...

Ha en härlig helg!

Anonym sa...

Är svårt att bortse från hur man "ser ut" när man ska titta på sig själv så där. Men om jag nu bortser från mina tyckanden om det och tittar på bilderna, så gillar jag den första för att: ljuset som belyser olika delar i ansiktet och blänket i ögonen :-) och även bakgrunden med mjuka skuggor av träden som blandas med den mer hårda profilskuggan, snyggt! Den andra...gillar den lugna bakgrunden, och det blev jäkligt snyggt i s/v. Nu är det sleepy time. God natt!

Jenny Eriksson sa...

Håller med jagh, porträtt är bland det roligaste :) Finfina bilder det blev! Skuggan på första bilden blev väldigt häftig och den andra bilden såg lite gammeldags fin ut :)
Ha en fortsatt fin kväll!

Foto-janne sa...

Fina porträtt! Jag har också en kompis jag brukar fota men han är lite ful. Där blir bilderna bäst när man är i djup skugga (så att man ser så lite som möjligt). Dubbelt lyx med villig och fotogenique modell. Grattis.

Karins fotoblogg sa...

Tack snälla Foto-Janne för din kommentar och jag beklagar vännens utseende ;)

Krya på dig!

Zäta sa...

Den högra bilden känns härligt utländsk på nåt sätt. Trots det svartvita är det värme, kvällsvärme efter en riktigt varm dag, som blir det bestående intrycket.

Den vänstra bilden fasinerar. Ansiktet tillhör en vuxen kvinna, men skuggan en liten gosse.