torsdag 17 juni 2010

Mer från BotaniskaJag vet inte vad det är med färgen gult. Jag vet många med mig som INTE är förtjusta i gula blommor. Gult är fult, är en rubrik som jag ser ibland, till blogginlägg med en bild som domineras av gult. Hur är det, är gult fult? Jag bär inte gula kläder för det känns inte bra. Jag gillar som sagt inte gula blommor. Köper inte gula snittblommor och absolut inga gula perenner till trädgården. Men jag tycker ju att solrosor är fint. Tussilago är ju rätt trevliga när dom dyker upp på våren. Maskrosor känns sådär lite somrigt härliga. Och rapsfält är väl verkligen sommar, på ett positivt sätt. Så först säger jag att jag inte gillar gult... och sen att jag gör det. Hmmm. Undrar just hur jag ska ha det?

Gillar du gult?

10 kommentarer:

Hillesnille sa...

Nä, jag gillar inte gult direkt. Men som sagt solrosor är ju fina. Och maskrosor i massor (inte på min tomt kanske). Och rapsfält är ju verkligen häftiga.
Inte helt solklart alltså!

Karins fotoblogg sa...

Och solen är ju gul... :)

Fröken K sa...

När jag ser gult som på din bild så gillar jag det, men skulle aldrig falla mig in att ha gult eller köpa gula blommor. Du har lyckats!

Camillas Foto sa...

Ja och nej!
Håller med dig om maskrosor, tussilago och rapsfält men gula kläder - där går nog gränsen för mig med.
Ha det bra
Kram

Karin A sa...

Åh jag känner igen det där...ibland gillar jag det inte och ibland ja rätt okej. Tror att jag blivit mer tolerant på senare år. Fast gula kläder, njae...fint på andra kanske! :)

Angående vattenmärkning så vet jag inte riktigt varför jag ibland känner att jag vill ha det. Hos andra kan jag tycka att det är snyggt och verkar bra men själv blir jag mest osäker. Bilderna på bloggen är så små så där kommer jag nog inte använda mig av det så ofta.

Ha en skön helg!
Kram Karin

♥Johanna♥ sa...

Jag gillar gult men det passar inte i min trädgård för där går färgerna rosa & ceriset. Men solen som är gul får gärna lysa på dom.
Bilden var väldigt fin!

Kram Johanna

Photos by Storm sa...

Nja, jag resonerar nog precis som du men visst finns det mycket som är gult och fint. Du visar ett bra exempel på dina fina vallmo. Men jag vet inte hur jag skulle se ut i t ex en gul klänning....hemska tanke. Trevlig helg/Kram

Zäta sa...

Problemet med gult är att det är en så ensamstående och svårmatchad färg. Du får ingen samklang i en palett om gult är med, för den tar över och sticker ut. Det är därför jag inte vill ha gula blommor till exempel.

Det här är också en tavelbild.

Mia sa...

Jag anser att gult är fint. /Mia

reneesfotoblogg sa...

Sibirisk Vallmo är suverän i motljus!