onsdag 9 juni 2010

UtmaningJag har fått en utmaning av Kerstin som har bloggen Kerstins foto. Den går ut på att visa den 10:e bilden man lade upp på sin blogg.

Min tionde bild är daterad till 6/4 2008 men bilden togs redan året innan på sommaren. För att se inlägget kika här. (Om ni undrar varför det är vita kanter runt en del bilder så beror det på att jag på den tiden hade bloggbakgrunden vit och de bilder med skuggning runt fick automatiskt en vit "ram". Och när jag sen bytte till grå bakgrund så blev den vita ramen kvar.)

Tänk att jag har bloggat i lite mer än två år! Det är kul att se att jag har utvecklats och kul att fotointresset finns kvar(hahaha :) som om det skulle försvinna!). Men har ni märkt att ju mer man kan desto mer vill man kunna. En sak jag tycker är så roligt med foto är att inriktningarna är så många, det finns så mycket att lära. Studiofoto och blixtar är något jag är sugen på att testa mer. Att få till naturbilder är en annan. Jag älskar makro, både att fota blommor och insekter men jag skulle även vilja fota större djur, ja inte med makro då ;) Gatufoto vill jag bli modigare/bättre på. Men det som fascinerar mest är nog ändå porträtt. Jag tycker det är så läckert när man "får till det". Ja, jag skulle nog kunna fortsätta i all evighet med att berätta hur fantastiskt foto är!

Men nog om det och istället ska jag skicka vidare utmaningen till fem andra bloggare:

6 kommentarer:

Zäta sa...

Jag har ju sett på dina bilder att du utvecklats, men det här var faktiskt en bild som är nästan lika bra som dem du tar nu för tiden. Inte minst de klara färgerna tilltalar mig!

Hoppas kalaseriet igår blev lyckat!

Kerstin sa...

Jag håller med Zäta. Den här är ju nästan lika bra som de du gör nu. Det innebär att du har hållit en genomgående hög kvalité.
Känner igen mig på din beskrivning om foto. Så mycket mer man vill kunna.
Macro....mmm.....det är bara så kul. :)
Ha en fin dag, Karin.
Kram

Karin A sa...

Spännande att läsa om dina tankar kring fotografering. Jag känner ungefär som du att det finns så mycket man vill utveckla; naturfoto, porträtt mm mm. :) Det är fantastiskt vilken källa till inspiration och på det sättet utveckling bloggen har blivit. Jag tycker att du alltid har varit en fantastisk fotograf men visst ser man skillnad. Tränat öga och kunskaper vad gäller ljus och bildredigering tror jag är nyckeln.

Fin härlig gul bild! Nu ska jag se vad jag själv kan hitta. :)

Kram Karin

Karin sa...

Kul att titta tillbaka! Din "gamla" bild känns som om den kunde ha varit tagen just nu när det grönskar och blommar ute, vackert! Jag försökte hitta min tionde bild, men jag hade lyckats ta bort den (tror jag har petat i picasa webalbum av misstag). Blir det fusk om man tar den som kommer efter? Får se hur jag gör ;-)
Och visst är det massor att fördjupa sig i när det kommer till fotograferande, det är det som är så spännande!/ Kram

Fotoinorr sa...

Kul grej det där ar haft någonting liknande i min förra blogg som jag hade. Härliga bilder Karin du bjussar på som alltid :)

Hemmabloggaren sa...

Hm, den här utmaningen kan jag nog klara av faktiskt :D