fredag 15 oktober 2010

TågstationenDen här bilden gillar jag riktigt mycket.

9 kommentarer:

Karin sa...

Jag gillar den också!! Kan det vara så att du gick fram och frågade om du fick ta en bild...modigt modigt!! Kompositionen är ju skitsnygg och han passar verkligen bra in i tågmiljön.Jag undrar vart han har varit och var är han på väg??
Mycket bra bild!! / Kram och trevlig helg!!

Kerstin sa...

Det förstår jag, den är ju tokbra! En bild man skulle vilja ta själv. :)
Ha en fin helg.
Kram

Ninni sa...

Det gör jag också! Han ser ju dessutom så läcker ut :)
Men jag gillar också höstanemonen men den är ju en helt annan bild om du förstår vad jag menar.
Kram Ninni

anna of sweden sa...

Jag måste fråga en sak. (Hoppas att det är okej.) Hur gör du med fokuseringen på dina bilder? Tycker alltid att du har så fint fokus.

Photos by Storm sa...

Ja, det gör jag också. En riktig proffsig bild. Ljuset, skärpan, komposition, motivet.......Du är så duktig. Ha en skön helg/Kram

Karin A sa...

Me too! :) Häftig kille, fin timing, underbart ljus och kul miljö. Visste han om att du tog bilden och/eller sa du något efteråt? :) Ha det gott!

Kram Karin

Elin Damberg sa...

Härlig bild, kunde vara reklam för nåt coolt citycafé eller ett bajstråkigt SJ eller nåt. ;-)

Vem är han?

Konrad sa...

Jag måste hålla med dig, den tycker jag också om. Om jag får vara lite kritisk så måste jag säga att det vita som är utfrätt absolut inte passar med mannen. Det känns inte så naturligt på något sätt. Om exponering frätte ut himlen så tycker jag att du ska fräta ut mannen lite mer så det blir en mer konkret känsla i bilden, om himlen ändå har lite detalj skulle jag framhäva det istället. Få en mer övergripande känsla. Annars blir det för stor kontrast mellan himmel och mannen, det är så pass stort på bilden, tar en så stor yta, att jag reagerar på det.

Konrad sa...

Tack för dina ord! Till att börja med behöver det inte alltid vara fel att sakna täckning i de mörka och ljusa partierna. Jag hade faktiskt privat bildkritik av en av mina lärare som jag respekterar högt och det som fångade min uppmärksamhet var att hon sällan kritiserade min redigering, oavsett om det var gamla eller nya bilder. De flesta bilder som hon tyckte om handlade bara om känsla, om uttryck och karaktär, de tekniska aspekterna är egentligen de lättaste att hantera, och ibland till och med de minst relevanta. Jag tänkte precis som du ett tag att jag ville ha täckning genom hela bilden. Ibland är det omöjligt, ibland går det. Man får helt enkelt överväga om man vill ha täckning i de mörka partierna eller i det ljusa om man nu måste kompromissa. Jag måste erkänna att jag blev totalsågad på en bild som jag tyckte om väldigt mycket om, så det har absolut med smak och tycke också att göra ;).

Jag upptäckte först nu att det är lite grumligt i det utfrätta partiet, måste ha hänt något med skärpan när jag förminskade bilden. Den bilden är faktiskt mindre utfrätt i sitt originella ursprung. Den var helt enkelt för kontrastrik och fångade för mycket uppmärksamhet, därför softade jag partiet lite och ljusade upp det något. Det är lättare när man jämför båda sida vid sida. Men tack för att du påpekar det. Även om jag är så ful och inte alltid bryr mig så mycket om "icke-fotografers" åsikter så respekterar jag de fortfarande och reflekterar över dem. Jag börjar inse att det ändå är så mycket skönare att få kritik av någon som vet vad den pratar om, och som framför allt är ärlig och inte är rädd att såra ens känslor - det är det absolut snällaste sättet om du frågar mig. Först då kan jag lära mig! Jag gillar dina kommentarer och tänker absolut igenom dem, fortsätt med det :)