tisdag 19 oktober 2010

Tunåsen

Idag känns det rätt trevligt att kunna titta på dessa soliga bilder när regnet faller utanför. För någon vecka sen så begav vi oss, jag och pojkarna, till ett ställe som heter Tunåsen, efter skola och dagis. På(eller ska jag säga i?)denna rullstensås så renas Uppsalas dricksvatten. Vatten pumpas upp från Fyrisån till några slags dammar, för att sedan rinna ner och filtreras genom åsen till Uppsala. Efter 6-8 månader pumpas det renade vattnet upp till stadens vattenverk. Häpp! Lite fascinerande tycker jag. Särskilt med tanke på hur pass fräsch(or not) Fyrisån är.

Förutom att dessa dammar är som jättelika sandlådor, som bjuder till lek, när dom är tomma på vatten, så är naturen mycket vacker.

Fler bilder kommer.

3 kommentarer:

Scribo sa...

Det är det fint uppe på Tunåsen och utsikten är fantastisk. Fina bilder. Just de där dammarna har jag också varit ute och fotograferat för en bloggpost. Nu är den inte skriven ännu men en vacker dag så...

Karins fotoblogg sa...

Ja, det är jättefint! Jag väntar med spänning på att få läsa ditt inlägg och se bilderna!

Photos by Storm sa...

Det var ett tips tills nästa Uppsalabesök för mig. Nu blir det väldigt långt mellan gångerna och nu saknar jag Uppsala (kom jag just på). Jättefina bilder och den sista är snygg med sanden och perspektivet. Och sonen förstås. Vad stor han blivit förresten.

Ja, jag har njutit av lilla S i helgen. Tänk så öppen och oförstörd man är i den åldern. Hon var helt lyrisk/överlycklig över en pytteliten spindel på väggen. Alla skulle sitta i en stor ring och bara titta hur länge som helst. Go`tjejen.
Ha det bra/Kram