onsdag 3 november 2010

Favorit i reprisDen här bilden gjorde jag för ett år sen och när jag tittade på den nu, så känner jag att jag är lika nöjd med den idag, som jag var när jag gjorde den.

Jag har alltså gjort ett fotomontage. Fotade pumpan för sig och mig själv för sig. Det jag gjorde var att jag såg till att blixtljuset föll lika på båda bilderna. Sen har jag frilagt pumpan och placerat den på min kropp. "Målat" i skuggor mm så att bilderna flyter ihop bra. Sen har jag slängt på texturer för den ruffiga känslan.

Hmm... nu blev jag ju sugen på att göra något liknande... Får ta och komma på någon bra idé. Jag älskar att bildbehandla och att göra fotomontage så här är ju en större utmaning än det vanliga "pillandet" i Photoshop.

12 kommentarer:

reneesfotoblogg sa...

Då är vi två, som gillar bildbehandling alltså.

Zäta sa...

Den är jättecool. Jag gillar den verkligen.
Jag skulle vilja se en hel serie överkroppar (gärna olika människor) med olika saker i stället för huvud. Kanske saker som är sånt man fyller tankarna med. Så att man tänker -Aha, den människan tänker bara på mat, eller bara på resor, eller bara på sex eller vad det nu kan vara. (Jag har ingen aning om hur man skulle kunna fota in sex men...).

Och så blev jag sugen på att se ett popcorn som huvud, av någon okänd anledning.

sienneis sa...

Tjusigt du! :)
Du är lite tossig du ;)

På tal om pillgöra; jag råkade riva sönder en dia av/på/med takmålningen i sixtinska kapellet fotad av; http://www.petergerdehag.se/ när jag jobbade som bildredaktör, att laga den bilden i PS var jättekul... :/

Tack och lov är han en väldigt förutseénde herre och hade givietvis flera kopior (PUH!) Det var liiite svettigt att ringa upp honom och berätta vad som hade hänt... :)

Jag tycker Ann-Louis ([en bulle ur ugnen]) "hand in a jar" och stående mopp är kul montage, har du sett dem?

Nä, nu ska jag ta och äta lite och kika på de nyimporterade bilderna :D Kram

Photos by Storm sa...

Den är så snyggt gjord. Jag gillar också bildtrixandet i photoshop men jag är ljusår från dina kunskaper. Hoppas allt är bra med dig och dina killar/Kram

Hemmabloggaren sa...

Exakt! Så tänker jag också, det känns som att personalen gömmer sig bakom "tjejer i den åldern" bla bla bla, men jag köper inte det. Det är vi vuxna som ska sätta ramar och från början tjata in vad som är ok och inte. Jag blir apgalen när jag märker att intresset inte finns hos vissa lärare (inte alla), att lösa problemen och att jobba med att få en harmonisk och bra grupp, för det går faktiskt om man bara vill.

Ska ta ett rejält snack vid ett bra tillfälle med personalen för jag tänker f-n inte backa en cm i den här soppan.

Phu, såja, nu ska jag lugna ner mig med lite kaffe.

Ha det så bra kompis!

Hemmabloggaren sa...

Förresten! Bilden och redigeringen är grym. Det är en sån här bild som fastnar på näthinnan och jag minns så väl när du la ut den första gången.

Braaavo!!

Cecilia sa...

Fotokonst. Duktiga du!

Karin A sa...

Det här är en av mina favoriter bland alla dina bilder. Genial idé och snyggt jobbat i photoshop. Montage är något jag verkligen vill lära mig, så det här inspirerar! :) Tack för att du delar med dig kring hur tänkt och jobbat med bilden.

Hoppas allt är bra med dig! Hur går det med hemsidan? Ha en skön söndag!
Kram Karin

Leovi sa...

I like your blog is very attractive

sienneis sa...

Oooh är der sjukt hemma hos er också? Eftersom du är lika dålig som jag på uppdatering just nu Flashy!!! :)

Jag känner mig helt vilse i pannkakan efter en jobbhelg och en sjukvecka (dock inte för egen del) med dålig sömn och lite mamma-magont. Det är så jäkla jobbigt när ens lilla smultron mår dåligt...


Snart är det väl dags för någon julmarknad? När sätter de igång? Är du ledig onsdagar ngt? Lite beroende på om jag ska komma solo eller med mitt lilla klistermärke :)

Rosendal? Zetas? Skansek? Skansen ska det så klart stå... :)
Dgs å krypa ner under täcket tror jag bestämt! Kram

linda sa...

snygg!

Kerstin sa...

Så otroligt snyggt, Karin. Gillar hur du gjort det. Texturen är toksnygg.
Ha det gott.
Kram