torsdag 26 februari 2009

TorsdagsReflektion v 9


Min TorsdagsReflektion handlar om mat. Mat och de små människorna i familjen. Ibland äts det kopiösa mängder mat. Man vill ta om och ta om..... ingen botten i magen alls. Och sen de tillfällen när det petas och misstänksamheten är total till en maträtt som åts med glädje för två veckor sen. Grönsaker har väl aldrig stått på favvolistan direkt. Något som kan funka är körsbärstomater och något som verkligen går hem just nu är paprika. Synd bara att det är så dyrt. Men ikväll så blir det nog succé vid middagsbordet i alla fall. Pannkaka är alltid gott!

9 kommentarer:

Karin sa...

Ja, det känns alltid skönt när man kommit på vad man ska laga. Pannkaka brukar ju vara en favorit bland barnen (dock ej C:s).
Skön vardagsstämmning du fått till i bilden./ Kram

Karin sa...

din reflektion känner man igen :-) körsbärstomater är oxå ngt som går hem hos mina barn. Och kyckling.

Trebarnsmamman sa...

Men åhhh vilken härlig bild!!!!! Vi åker till en grönsaksgrossist och köper grönsaker, billigare, godare och mycket roligare. Sedan vi började åka dit (med eller utan barn) och köper med oss massar roliga grönsaker har lusten för grönsaker ökat både för vuxna och barn här hemma. Mina barn har olika favoriter alla tre men paprika, gurka och körsbärstomater äter de alla tre. Utöver det gillar de majs, sockerärtor, sugersnaps, harricot vertes, solrosgroddar och ärtgroddar. Numer slinker även isbersgsallad ner.

Hillesnille sa...

Pannkaka äts alltid i mängder av barnen här också! Men de flesta andra rätterär som du skriver; beroende på dagsformen!
Mycket fin bild!

Barbamorsan sa...

Ja pannkaka de är alltid ett säkert kort, även här. Grönsakerna växlar just nu vill Junioren bara ha tomat men "vanlig" hackad ska det vara, morot fungerar också.Fin bild!

Photos by Storm sa...

Ja, det syns lång väg vad han tycker om maten i stekpannan. Känner igen det där petandet hit och dit från när våra gossar var små. Men pannkaka har alltid varit en favorit. Trevlig helg/Lis

pudelflicka sa...

En rolig och kreativ bild.
Önskar dig en skön helg.
Kram Hedvig

Camillas Foto sa...

Härligt med vardagsbilder från när barnen är små, passa på nu för om några år är de inte hemma så mycket.
Ha en skön helg
Kram

Petra C sa...

Jag stämmer in i din reflektion. Körsbärstomater brukar gå bra och majs går ALLTID hem här. Ratas majsen är barnen sjuka!