onsdag 13 maj 2009

Grönt är skönt!
Sista bilderna för kvällen. Nu är det natti natt alldeles strax. Maken är på någon slags kurs som håller på rätt sent om kvällen. Hade hoppas på att vi skulle kunna få säga godnatt till varandra(han sover borta på hotell) innan jag lägger mig men nu börjar jag bli rejält trött.

Har förresten inhandlat en bok idag som lockar lite: Konsten att ta vinnande bilder av Göran Segeholm.

God natt!

19 kommentarer:

Ulrica sa...

Vilka fina bilder... som små konstverk.

...mamman med kameran? sa...

Otroligt fina bilder. Helt i min smak, med den enkla, rena bildspråket. Enkla inte att förväxlas med enkelt. Att få till det enkla bra är det svåra! Älskar bilden med droppen från 4/5!

Linda sa...

Ormbunkarna, så vackra! Då har fångat dem fint.

Min Nikon & jag smyger också omkring i botaniska ibland, men mest på dagtid med en sovandes lillkotte i vagnen :) Visst är det en underbar oas.

En recension av boken skulle vara intressant i ett senare inlägg :)

Ninni sa...

Underbara gröna bilder, helt i min smak också:)
Såg boktitlen även hos Rajson som läste den nu...Finns numera på min ska-läsa-lista.

Camillas Foto sa...

Grönt är jätteskönt, älskar din översta bild.
Ha det bra
Kram

Karin sa...

Ja du fortsätter att göra naturen rättvisa, den första bilden är ju helt magisk, med de "svävande" gröna bladen mot den mjuka gröna bakgrunden.
Var ensam med C häromnatten jag med, lite tråkigt men ändå skönt att sitta ensam och pyssla med sitt när barnet/barnen sover.
Nu blir det vab för min del idag, C har drabbats av "höftsnuva"! Ska nog ta och rengöra kameran lite.
Kul med ny fotobok, du får recensera den sen. / Kram

Peter Olofsson sa...

Hej Karin! Säger det igen jag vill "äta" dina bilder, får faktiskt känslan av att även "bärfisen" på bilderna nedan är god! Har flyttat runt dig lite på Jernsaxen bloggen, hoppas det är okej att ha kvar dig där, det behövs möjlighet till "skönhets upplevelser" på min "tuffa" blogg.
Att du gillar fot det vet jag ju(ler). Titta på mina länkar i det senaste inlägget, den med boken med de tre tjejerna på. Länkar till fina men "hårda bilder". Du har säkert redan sett dem, men i fall inte!
Kram ifrån Oumberlige Peter som idag jobbar på Jernsaxen redaktionen(ler)!

Peter Olofsson sa...

Hej, Peter igen, ser att du hamnade brevid mina mindre aptitliga matinlägg, men de är snart borta så du hamnar om någon dag vid jordbubbarna(ler(
Kram Peter!

Caroline sa...

Så fin den första bilden var, ja, den andra med, men den första var verkligen bra med oskärpa, matthet, skärpa och grönt, grönt, grönt!

Peter Olofsson sa...

Sådärja Karin, nu har du "halkat upp" till Jordgubbsinslaget, du kunde ju inte sitta och häcka brevid pölsan!
Kram Peter!

rajson sa...

Öveersta fotot är "mumma" för mig. Enkel men ack så spännande!
Segenholms bok är def den bästa boken om foto jag läst!

Photos by Storm sa...

Fina bilder med härligt ljus. Grönskan vi har nu är så vacker. Jag måste skaffa ett macro, hur många gånger har jag inte sagt det? Nog tycker jag också att det är en bärfis på tidigare inlägg/ Ha det bra Lis

oumberligating sa...

Ja, den var kul, lågvattenmärken är ofta kul(ler). Jag ger nu ett boktips inne på min vanliga blogg och jag försökte att få till det med en rolig kombination i denna kommentar men misslyckades helt. Din man heter ju Niclas och boktipset kommer ifrån Peter!
(Boktipset berör ämnet)
Ja, Karin där fick vi inte bara ett lågvattenmärke, helt under ytan är nog närmare sanningen, men man kan inte lyckas jämt, ber om ursäkt(ler)!
När Rana läser det här kommer jag bli lynchad, helt klart, taskiga ordvitsar får henne att se rött brukar hon skriva till mig(ler)!
Ha det fins på alla sett!
Kram ifrån Peter!

anna of sweden sa...

Du är verkligen duktig!

Hemmabloggaren sa...

Å rapportera, är boken bra? Har varit på väg att klicka hem den flera gånger men eftersom jag har så många fotoböcker redan så vet jag inte om han kommer med ngt nytt.

Fantastiska bilder förresten, måste öva lite med macrot för att komma upp till din nivå tror jag.

Ha en härlig kväll.

Jefa sa...

hej på dig själv! Vi tänkte göra en utflykt till er hemort på söndag - vi kanske kunde kommar förbi er då?

Karin A sa...

Underbara bilder Karin! Så snyggt och inspirerande. Kul med ny fotobok. Du kan väl skriva här på bloggen sedan vad du tycker om den!? Trevlig helg!

Kram Karin

RANA sa...

(asgarvar när jag läser herr Olofssons kommentar ovan)

Karin! Det översta fotot blåste mig från soffan. Vill ha!!!!!

Skrev just i en kommentar hos Niklas att hans hustru har en alldeles kusligt god hand med småkryp (sen att vissa fleppon tror att flygande nyckelpigor tar en halvnelson på sig själv är en annan historia) och efter det ser jag den där glammiga bärfisen nedan. TJUSIGT, sportdiva!

/R

karina sa...

älskar absolut den första bilden...underbart vacker!

Kram K