torsdag 7 maj 2009

Kontrast
Det har varit mycket ljust, blommigt och vårlikt på sistone. Därför visar jag lite mörka bilder från Uppsala domkyrka. Nä, skämt och sido. Idag när jag var lite fotosugen så blåste det förskräckligt och det var ett grått och ett platt ljus. Kom då på att jag skulle kunna testa det nya objektivet, 35 mm, för att se hur pass ljusstarkt det är. Jag känner mig rätt nöjd faktiskt. Jag fotade på 400 iso med bländare 1,8. Slutartiden låg runt 40-60 och det var helt ok tycker jag. Lite har jag ljusat upp i photoshop också men inte mycket. Det var även roligt att titta efter lite andra motiv än de "vanliga" i från en kyrka. Turisterna tyckte nog att jag var knäpp när de såg att jag fotade en elkontakt :)

10 kommentarer:

Stefan sa...

Vi som fotograferar upplevs nog som konstiga människor mest hela tiden :)

Men resultatet är värt det!

Ninni sa...

Ja man får så underliga blickar när man står eller krälar runt med kameran...men det får man bjuda på:)
Härliga bilder. Fäste mig allra mest vid bilden på korgen.
Må så gott!
Kram Ninni

Camillas Foto sa...

Hihihi, de undrade nog om du kom från en annan planet.
Fina bilder blev det ialla fall.
Jag såg 35 mm objektivet i en annons igår och blev lite nyfiken på det, gillar du att fota med det?
Ha det bra
Kram

Pernilla sa...

Vad roligt med lite annorlunda foton. Fina var det oxå. Snyggast tycker jag den med korgen var - riktigt fin komposition!

Caroline sa...

Fina bilder med bra färger.
Ja, det där med att fotografera när andra ser på är speciellt: "Vad missar jag?", "Vem är hon?", "Jobbar hon för en tidning, kommer jag med?".
Ha en skön helg!

Kerstin sa...

Det blev ju jättefina bilder så om omgivningen tycker man är tokig så är det oväsentligt. ;)
Önskar dig en fin helg.

Karin sa...

Ja, det gäller att våga...att fota de där lite udda detaljerna inför publik, hi hi! Tur att du vågade, gillar kontakt bilden jättemycket, vilket härlig mönster och verkligen kontraster. Den första är ju urläcker, med det mörkröda sammets draperiet mot stenväggen. Känner mig lite tjatig att fota blommor, så nu fick jag lite ny inspiration, tack! Har precis tackat ja till att fota vid ett bröllop vi ska på snart...hjäääälp, vad har jag gett mig in i. Men det blir nog till att åka och öva vid kyrkor nu. Som tur är kommer fotningen att ske utomhus, så man får hoppas på ett perfekt väder. Har du några bra tips kanske, jag är i stort behov av dem isåfall. / Kram

OF SPRING AND SUMMER sa...

Fina kontraster och härliga färger. Jag gillar verkligen de här bilderna. Det är bra att inte ge upp när vädret är dåligt och ljuset inte vill sig. Så det var bra gjort! Ha en trevlig helg. Kram Ingrid

Hemmabloggaren sa...

Ja det gäller att tänka utanför boxen som man säger, det är så lätt att falla in i det gamla vanlig tänktet och bara fota det givna. Det har du verkligen lyckats med.

bildburken sa...

Härliga vinklar du hittat i Domkyrkan!
Bra ljus i bilderna, med tanke på hur mörkt det kan vara där inne, förstår att du är nöjd :)