måndag 18 maj 2009

Plommonblom

Vackra blommor på ett tyvärr inte lika vackert träd. Vårat plommonträd har fått skjuta i höjden alldeles för mycket. Jag gjorde ett försök att beskära trädet förra året men utan något större lyckat resultat. Tidigare ägare hade nog beskurit trädet väldigt sparsmakat om alls. Trädet står kvar på nåder då det ger lite insynsskydd. Men när vi inte behöver det längre så tas det bort!

12 kommentarer:

Jonas sa...

Superfint foto Karin, hur har du gjort med ljussättning o bakgrund?

FOTO I NORR - MARIE sa...

Jättefin bild och jag kan nästan känna doften av den också! Ha en fin dag samt vecka.

Jonas sa...

Klart du får tycka till!! =)

Kerstin sa...

Vilket underbart foto. Ljuset är fantastiskt och bakgrunden likaså. Enormt fint.
Tack för de jättesnälla orden hos mig. Jag är själv lite förbluffad över att bilden blev så bra. ;)
Ha en härlig dag.

Noras paraply sa...

Det sägs att man ska låta sin värsta ovän beskära ens plommonträd. ;-)
Mycket vacker bild.

AKO sa...

Hej!

I din profil står det att du önskar dig ett makroobjektiv, men det verkar som att du har skaffat det nu. Fiiina bilder! :) Det är svårt i början att få till dem bra tycker jag.

Du undrade över mitt vidvinkelobjektiv. Jag har ett Tokina 12-24/4 som jag är mycket nöjd med! Det är snabbt, roligt att leka med och skärpan är helt okej. :) Den enda nackdelen är att det är en del "kromatiska abberationer", om du förstår vad jag menar, men jag har förstått att det är vanligt just vid vidvinkelobjektiv. Om du funderar på att byta upp dig till fullformat i framtiden är inte heller Tokinat att tänka på för det funkar bara med APS-C (dvs typ Canon 500D eller Nikon D60). Jag hoppas att det har gett några svar i alla fall. Vill du fråga med är det bara att skriva på! *L*

AKO sa...

Jag har en Canon 400D, som jag är mycket glad i, men det skulle vara spännande med att hoppa upp ett steg nästa gång jag ska handla (om "hundra år" *L*). Mitt makro är både det billigaste 1:1-makrot och även det lättaste, nämligen ett Sigma 50/2.8. Går dock omkring och funderar på om jag istället ska köpa mellanringar för att hålla nere vikten ännu mer på kameraväskan. Bilden på videkissarna har jag dock för mig är tagen med mitt 100/2.0 som kan "dubbla" som makro ibland pga av att man kan få ganska kort skärpedjup med det.

Jag förstår absolut att du vill testa ett obejktiv i lugn och ro innan du handlar. Jag hade inte alls testat någon vidvinkel på min kamera innan jag köpte mitt objektiv, men hade tur som fick det till ett mycket bra pris via en kompis som reste till USA förra året då priserna var mer humana. Om du handlar via nätet har du ju alltid två veckors ångerrätt och har möjlighet att lämna tillbaka det du har köpt om det inte var vad du hade hoppats på. Kollade lite priser nu och såg att det är hemskans dyrt. Hoppas att du hittar något som passar för det är kul med vidvinkel!

Ninni sa...

Vilken vacker bild!! Mycket fint ljus! Och kanske i mina färger också:D... Jag har aldrig tänkt på att jag skulle ha någon speciell färgskala...kanske är det skärmen som inte är kalibrerad eller helt enkelt min smak som drar iväg med reglagen.
Beskära plommonträd är mycket svårt tycker jag. Det misstaget gjorde jag också ...man ska nog vara expert för att klara av det.
Som tur var tog jag det försiktigt första året jag beskar så det gick att rädda. Plommon verkar inte alls bete sig som äppelträd och dessutom ska de ju beskäras på hösten...
Men det är ju fortfarande ett fint fotoobjekt ert träd och kanske blir det god frukt också?
Må så gott!

Ulrica sa...

Så vackert du fått till de vita blommorna. Perfekt balans.

Zäta sa...

Väldigt skarpa konturer på kronbladen. har du efterskärpt dem i bildbehandlingsprogrammet?

Veronica sa...

Underbar bild med ljus och fin bakrund!!!
=)

Anonym sa...

Fint som snus Karin!

Det fina fotot jag vann har fortfarande inte fått någon ram. Inköp står på att-göra-listan så snart så...

Ha en härlig helg!