tisdag 13 oktober 2009

Actions - gjorda av mig


orginalnr
1


nr
2


nr
8

Japp, biten som jag har blivit av "actions" har jag börjat göra mina egna. Inte lätt men heller inte svårt.... Hur som helst. Kul är det! Vad tycker ni? Någon favorit?

12 kommentarer:

Camillas Foto sa...

Jag gillar orginalet jättemycket men också nr 1 och nr 8.
Ha det bra
Kram

Karin A sa...

Åhh fina! Jag gillar särskilt nr 8, är ju mycket för de där mjuka färgerna. :) Är de bara för PS eller fungerar de i Elements bara? Om du behöver någon som testar åt dig får du säga till. ;D

Har du hittat till den här hemsidan? Finns en del kul och bla en del actions: http://thepioneerwoman.com/photography/

Ha det gott! Kram Karin

Ninni sa...

Ettan och tvåån gillar jag allra mest...kanske beroende på färgställningen ;)
Må så gott!
Kram
Ninni

peter sa...

Vad är en action ???
( en som känner sig dum som inte förstår)

OF SPRING AND SUMMER sa...

Mina favoriter är 'Orginal' och nr 8. Ha det bra. Kram Ingrid

Anneli sa...

Vad är actions? Jag trodde actions bara var att man spelade in vissa följder av redigeringar som sedan gick lätt att spela upp på andra bilder men jag kanske har fel! Men jag ser inget speciellt med bilderna förutom just att de är redigerade på olika sätt! Fina är de allihop och det är roligt att leka med bilder och olika redigerangar! Jag gillar bild nummer två bäst då jag är helt såld på lite svagare färgtoner ibland! :O))

kram!

Kerstin sa...

Jag gillar originalet kanonmycket men också nr 2.
Ha det gott.
Kram

Photos by Storm sa...

Jag vet inte vad actions innebär men nr 8 har riktigt Ölandsljus, fint. Ha det bra/Lis

jenny sa...

Lägger mig i lite här: Som Anneli skrev är actions att "spela in" olika steg i redigeringsprocessen (i Photoshop) - för att sen kunna "spela upp" på vilken bild som helst. Här har Karin "spelat in" actions som skruvar på färger, kontraster, mättnad och grejer - och sen kan man använda dessa actions på vilken bild som helst. Eller dela ut till andra - som pioneerwoman gör, som någon länkade till.

Karin: Just på den här bilden är jag böjd att föredra originalet - men nr 8 känns otroligt användbar, just för att bilden blir lite mjukare/blekare (fast ändå inte blek... svårt att sätta ord på! *s*)

Jag har inte börjat göra egna actions än (mer än för enkla saker som att skala om bilder och sånt), men nu blir man ju lite sugen...!

Och för alla som håller på att lära sig photoshop (som jag själv) kan jag meddela att det är otroligt lärorikt att testa andras actions - för man ser hur de gjort olika effekter, iom att man kan stänga av och på, och själv gå in och skruva i de olika effektlagren, osv.

Oj, lång kommentar från en då-och-då-läsare/följare här i bloggen...!

Lotta sa...

Nr 1, nr 1, nr 1 :) Kram!

Zäta sa...

nr 1

Cecilia sa...

Jag gillar orginalet bäst. Själv har jag övergått från att fixa ganska mycket i PS till att nästan inte redigera alls. Tycker ofta att fotoögonblicket ger bästa bild, men kul kan det ju vara med PS.