söndag 11 oktober 2009

PorträttJag går en kurs i "Ljus och människor" tillsammans med ovan avporträtterade make och Karin - Mitt fönster mot skogen. Fantastiskt roligt har vi! Och då gäller det ju att öva! Här fick jag "catch lightet" kl 10.50 i ögonen, vilket jag känner mig nöjd med! "Catch light" bör vara kl 10.50 eller kl 13.10 av vad jag har förstått :)

9 kommentarer:

Karin A sa...

Snyggt porträtt! Det där med "catch light" var nytt för mig. Ska försöka lägga det på minnet. Ha det gott!

Kram Karin

oumberligating sa...

Spännande, sa du "fånga ljuset" jag fotograferade min Fru utomhus i helgen, vet inte vad jag var ute efter att fånga där, mest var det hennes "hånflin" (Hon är ju Dansk) som jag ville ha på bild just när hon sagt att Danmark kommer vinna matchen! Bilden ser du på några inlägg tilbaka!
Ha nu en riktigt fin vecka!
Och självklart så blev det en fin bild på din Man, du är duktig du Karin!
Kram ifrån Peter!
PS: Idag har jag en bil på min "Brorson" på bloggen, det blev något konstig med hans ögon, vet inte riktigt vad, lite som Lasse Berghagen, gulligt men ändå lite läskigt!

Karin sa...

Snyggt Karin! Skulle också vilja öva mig lite nu, men det har liksom inte blivit av (förutom på Frasse ;-)
Vet inte om jag vågar säga det med risk för att det är fel. Men visst kommer det mesta ljuset från vä och eftersom huvuddet är vridet liite så blir det smalt ljus (på vä sida). Och "catch light" sitter som en smäck! Snyggt i s/v också.

M tackar för skönsången igår!
/ Kram

ylva sa...

så imponerade tekniskt :). hade ingen aning om hur vetenskapligt det kan vara, tycker bara att det är ett mycket fint porträtt. stillsam närvaro på något vis. vilken spännande kurs det låter som, blir riktigt avundsjuk. jag menar, finns det något bättre än männsikor och ljus? så roligt att se att du har börjat med mera porträtt (och bröllop såg jag :)!). har liksom alltid varit så imponerad över hur du kan fota blommor och vad som helst och tänkt att tänk vad hon måste kunna göra med människor...

och tack snälla, blir alltid lika glad över dina ord ;).

önskar en underbar vecka!

kram kram,

Hemmabloggaren sa...

Oj, ska man tänka på sånt också? Kankse finns en poäng i det när jag tänker efter.

Tanja sa...

Så bra :)
Dette visste jeg ikke, takk for info


"Catch light" bör vara kl 10.50 eller kl 13.10 av vad jag har förstått :)

Ninni sa...

Mycket fint porträtt av maken. Då fick jag lära mig något nytt idag också, "catch light" har jag aldrig hört talas om. Bra att veta :)
Ha det bra!
Kram NInni

Konrad sa...

Catch light? Spännande med fotokurs, skulle också vilja gå på en, eller några! Om jag ska vara lite kritisk så tycker jag att du borde ljusat upp din makes tröja en aning så man skulle se lite väck. Tror det skulle bidra med spänning och göra allting bara en aning intressantare. I övrigt tycker jag verkligen om bilden! Den är perfekt balanserad med gråskalan, åtminstone på min skärm.

Zäta sa...

Jag fattar inget. Vaddå 10.50?

Jag kommer bara att tänka på hur man skulle hålla händerna när man tog körlektioner. Och det var 10.10, typ...

Porträttet är i alla fall jättebra. Handen är bara lite för livlös och vit. Den ser degig ut, eller som gjord av marsipan.