fredag 12 februari 2010

Februari 2008Eftersom vår dator är paj så blir det inte till att ladda över några nya bilder till den. Som tur är så har vi en dator till, en dator som är rätt trött och gammal och ballar ur titt som tätt.(En av anledningarna till att vi skaffade den dator som nu är trasig.) Således ingen dator som man laddar över bilder till. MEN det finns gamla bilder på den. Så jag hoppade tillbaka två år i tiden. Februari 2008. Jag kan snabbt konstatera att: jösses,vad killarna har blivit stora och: jag har utvecklats som fotograf! I februari för två år sen hade jag inte dragit igång min blogg, det gjorde jag senare i mars. Jag kan nog tacka min blogg till en stor del av min utveckling. Den har sporrat mig till att ständigt ta nya bilder och jag har hittat många, många inspirationskällor tack vare den.

Så när jag nu tittar i mappen för två år sen så ser jag att vi inte hade denna mängden snö som vi har nu. Jag har en bild från grannens tomt där vintergäcken blommar för fullt. Killarna bär galonbyxor i stället för vinteroverall. Vi var konstant sjuka. Det var influensa, öroninflammation, ögoninfektion, "vanliga förkylningar" och vattkoppor. Allt om var annat. Storebror fick vattkoppor först. Han fick fem stycken. Lillebror fick någon eller några veckor senare. Överallt och hur stora som helst. Uj, uj... inget jag längtar tillbaka till.

Igår letade jag reda på mitt extra minneskort för i morgon så skulle jag egentligen ha fotat två små tjejer men fick ställa in det då jag har dragit på mig en förkylning. Tänk att vara begränsad i att inte kunna ta hur många kort som helst. Jag är ju van att ladda över bilder nästan varje dag. Nu får jag istället rensa ordentligt redan i kameran för att kunna ta mer bilder. Fast det är visserligen något som jag börjat med att göra än då, för att minska bilderna på hårddisken i datorn. Jag har ju tidigare konstaterat att jag måste bli bättre på att rensa. Och vilket jag har. För 2008 så sparade jag allt möjligt som bara var dåligt, både tekniskt och kompositionsmässigt. Ja ja, nog om detta.

Hoppas att jag snart kan återkomma med nya bilder :)

Trevlig helg!

9 kommentarer:

pudelflicka sa...

Roligt att se bilderna. Ja man har verkligen blivit inspirerat av fotografering tack vara bloggen.
Jag har också en gästbok och alla som hälsar på måste skriva några ord. Jag fotograferar gästarna och sätter in foton i boken och det har blivit många böcker med åren och vad roligt det är att bläddra i böckerna när man kan titta på bilderna och minnas.
Trevlig helg önskar Hedvig

pudelflicka sa...

Du funderar inte på att köpa en Mac nu när din dator har gått sönder ? Jag har haft Mac sedan den kom till Sverige och kan inte tänka mig något annat.

Hemmabloggaren sa...

Ja puh, skönt att de tagit sig igenom de där barnsjukdommarna i alla fall. Nu är det bara det gamla vanliga, magsjuka, förkylning, feber och sånt tjafs de behöver genomlida då och då.

Kram på er!

Lotta sa...

Tihi, vilka små godingar! Och prickig! Lyllos er som har det avklarat. Krya på dig nu och se till att bli frisk till på torsdag. Då blir det du och jag Karin - och en semla, hehe...
Kram!

Camillas Foto sa...

Hej Karin!
Tråkigt med datorn, här hemma stannade sonens dator en kväll, det bara tjöt i den men som tur var gick det att fixa här hemma. Efter lite hjälp från sonens flickväns pappa, han sökte info på internet, skruvade vi loss lite grejer och dammsög lite och sedan skruvade vi tillbaka allt och vips så var det fixat, så SKÖNT!!!

Jag håller med dig om att man har utvecklats som fotograf sedan man började blogga, jisses alltså! När jag tittar på gamla bilder blir jag ibland full i skratt och undrar hur jag tänkte, om jag överhuvudtaget tänkte!!!

Ha en skön helg
Kram

Karin A sa...

Det är kul att se utveckling, både hos barnen och ifråga om fotograferingen tycker jag. Håller med dig om att bloggen (liksom fotosidor) på nätet har utvecklat mig enormt. :) Ja tänk att vårlökarna hade börjat blomma för två år sedan. Innan jul såg jag julrosor som var på väg att börja blommar så jag kan inte låta bli att undra om det finns liv där under snötäcket. Hoppas ni snart får ordning på datorn! Det är jobbigt det där, även om man får sig en tankeställare när det gäller "samlandet" av bilderna. Jag går fortfarande igenom 2009 års bilder!

Ha en skön helg! Kram Karin

Cecilia sa...

Hej Du påminner mej verkligen om att jag måste spara mina bilder. Det var urlänge sedan.

Hoppas att du snart blir frisk. Jag minns en höst när mina barn började på dagis. Vi hade två dagar på hela hösten då alla i familjen var helt friska. Vi klarade av hela raddan av alla infekioner man har i en barnfamilj, inklusive lunginflamation och hjärnhinneinflammation. (Jag hade båda samtidigt och bodde en sväng på Huddinge sjukhus). Nej, nog om sjukdomar. Hoppas att ni får en fin helg. Kram /Cecilia

reneesfotoblogg sa...

Det var ju väldigt vad sonen till höger är lik dig.
Nu har jag fått igång den där helskottas Bambu-brädan men fy vad darrigt och veligt det blir och skrolla eller förstora/förminska tar ju evigheter. Skärmen är jättestor och brädan pytteliten.... hjälp var är min mus.

Malin sa...

Du är finalist i min tävling, lycka till! ;D