måndag 8 februari 2010

Datorhaveri

Betyder ofrivillig bloggpaus. Trist men det kunde ha varit värre! Tänk om kameran skulle gå sönder :) Hemska tanke. Nåväl ett litet aber är att alla våra bilder från i år inte har hamnat på den externa hårddisken än. Men de ska nog gå att rädda. Hoppas jag. Vi är ju glada för att vi är i början av året iallafall.

Vad lär vi oss av detta?!! Säkerhetskopiera OFTA!

11 kommentarer:

Mattias sa...

Säkerhetskopiera ofta ja, ja det är ju det man är dålig på ibland, hoppas det går att rädda alla dina bilder du hade på datorn bara, hade du en PC? Det är ju bilder och tillfällen som kanske aldrig kommer åter!

Once you go MAC you never go back...

Hemmabloggaren sa...

H-vete!! Varför gör man inte det automatiskt?? Finns ju en autofunktion i Bridge bara man klickar i den lilla rutan ju. Men icke. Tack för påminnelsen, jag måste skärpa mig.

reneesfotoblogg sa...

Men Karin då!
För några år sedan hade jag en extern hårddisk.
Den gick sönder och tre års bilder åt h-e!
Nu har jag tre externa!
Hårddiskar går sönder, tro inte annat och det hjälper inte att det är garanti på den, dessutom tar inte vare sig tillverkaren eller butiken ansvar för bilderna.

Pierre sa...

Hoppas de går att rädda. Har precis som Renee blivit av med bilder men sparar nu på tre diskar. Tyvärr står alla diskar här hemma vilket inte är det ultimata som backup.

Kerstin sa...

Nä men så tråkigt. Hoppas att bilderna går att rädda. Man sitter och förbannar sig själv för att man inte gör backup, nåt som straffar sig till slut. Jag hade tur som kunde föra över bilderna till den externa innan datorn la av helt. Men det var bara tur.
Hoppas att det löser sig.
Ha det gott.
Kram

Karin A sa...

Åh nej, så jobbig! :( Hoppas det löser sig för er. Jag har köpt någon variant som ska göra säkerhetskopior kontinuerligt. Sedan har jag min andra extra externa hårddisk...nog dags att föra över lite bilder till den igen.

Hoppas som sagt att allt löser sig!
Kram Karin

Anneli sa...

HOPPAS verkligen det går att rädda dina bilder! Säkerhetskopiering är ett riktigt skit! Varför har ingen kommit på ett automatiskt sätt att göra detta??

Datahaveri är aldrig roligt och jag hoppas det löser sig för dig snar!!

kram!!

Photos by Storm sa...

Usch så trist. Hoppas det löser sig. Nu blir jag orolig för mina bilder också. Jag samlar på mig alldeles för mycket, skulle behöva rensa först och främst/Kram

Camillas Foto sa...

Hemska tanke, blir nervös när jag läser om det, hoppas att allt går att rädda.
Kram

siennies sa...

Ah, åh ja... Jag ska... :/
Här är lite bättre, men vi väntar lite oroligt på morrondagen som ska vara feberfri, annars blir det nya mediciner och så väntar vi provsvar på urin, IFALL hon har urinvägsinfektion OCKSÅ.... :(
PUH! Men det känns som läget är uppåt, hon har ätit idag!!! Inhaleringen idag gick JÄTTEBRA och hon tog masken själv!!! JIIII :)

Jag går på jobbet och våndas med sms-rapporter hemifrån, resan hem känns alltid som en evighetsfärd och JUST då ska ALLA hålla sig 20 km/h UNDER hastighetsgränsen morrr...

Jag vågar inte riktigt ta ut något än, det kan fortfarande bli bakslag och då blir det så tungt. Vi håller modet och hoppet uppe för att pencillinet verkat och att hon kommer klara sig på den uppsjö meduciner vi redan har.

Säkerhetskopiering vare ja.

KRAM

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

Min dator kraschade i somras och jag hade inte tagit någon back-up sen strax efter att Ellie föddes i april. Alla andra bilder jag kan vara utan, men inte de på henne och som tur var hade jag sparat nästan alla bilder på henne i mina båda kameror, så jag kunde ladda över dem igen på nya datorn. Nu är jag bättre på att säkerhetskopiera...

Hoppas ni lyckas rädda era foton!